Razočaranje Jana Oblaka po prejetem tretjem zadetku. Za 22-letnega Škofjeločana je bila tekma nova odlična priložnost za dokazovanje, saj v španskem prvenstvu ne dobiva priložnosti za branjenje. Foto: Reuters
Razočaranje Jana Oblaka po prejetem tretjem zadetku. Za 22-letnega Škofjeločana je bila tekma nova odlična priložnost za dokazovanje, saj v španskem prvenstvu ne dobiva priložnosti za branjenje. Foto: Reuters
Fernando Torres
Fernando Torres je že v 1. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi. Foto: Reuters
Jan Oblak in Neymar
Neymar je takole premagal Oblaka v 9. minuti za izenačenje na 1:1. Foto: Reuters
Diego Simeone
Odziv trenerja Atletica Diega Simeoneja po eni izmed spornih sodniških odločitev. Foto: Reuters

Na prvi tekmi je Barca slavila z 1:0 z zadetkom Lionela Messija v 85. minuti, ko je v mrežo pospravil žogo, potem ko mu je Oblak najprej ubranil 11-metrovko.
Neymar hitro odgovoril na ekspresni gol Torresa
Povratna tekma se je začela po okusu navijačev Atletica, saj je že v 40. sekundi žimničarje v vodstvo popeljal Fernando Torres. Po hitri akciji je izigral Javierja Mascherana in z roba kazenskega prostora natančno meril z nizkim strelom. Žoga se je v mrežo odbila od notranjega dela desne vratnice vrat Marc-Andreja ter Stegna.
Barcelona je kmalu izenačila, ko je v 9. minuti hiter protinapad po podaji Luisa Suareza kronal Neymar. Oblak je bil brez možnosti, brazilski zvezdnik ga je premagal z diagonalnim strelom z desne strani.
Sporno dosojena 11-m za Atletico
Po pol ure igre se je Atletico znova znašel v prednosti. Mascherano je na levi strani svojega kazenskega prostora s telesom ustavil Juanfrana in sodnik Jesus Gil Manzano je pokazal na belo točko. Televizijski posnetek je razkril, da je bila njegova odločitev napačna, saj je Argentinec prekršek storil zunaj 16-metrskega prostora. Uspešni izvajalec 11-metrovke je bil Raul Garcia.
Gil ni piskal roke, iz protinapada Barca povedla
Vodstvo gostiteljev znova ni trajalo dolgo. V 39. minuti je po predložku Ivana Rakitića iz kota in strelu Sergia Busquetsa z glavo v bližini Oblakovih vrat žogo v lastno mrežo preusmeril Miranda. Čez dve minuti je Barcelona zadela še enkrat, po lepi kombinaciji Messija in Jordija Albe je z nekaj metrov žogo v mrežo pospravil Neymar.
Gol je padel po hitrem protinapadu gostov, ki se niso menili za sporni trenutek v svojem kazenskem prostoru v akciji pred tem, ko je ravno Jordi Alba ustavil žogo z roko po strelu Antoina Griezmanna, vendar je sodnikova piščalka ostala nema.
Atletico je v drugem polčasu igral brez kapetana Gabija, ki je prejel rdeči karton zaradi incidenta v hodniku ob odhodu z zelenice po prvem delu. V 84. minuti je moral predčasno z igrišča zaradi drugega rumenega kartona še en nogometaš Madridčanov Mario Suarez. Oblak se je najbolj izkazal nekaj minut prej, ko je v isti akciji ubranil nevarna poskusa Andresa Inieste in Pedra Rodrigueza.

ŠPANSKI KRALJEVI POKAL

ČETRTFINALE, povratne tekme
Atletico Madrid - BARCELONA 2:3 (2:3) 0:1
Torres 1. (40. sekunda), Garcia 30./11-m; Neymar 9., 41., Miranda 39./ag
RK : Gabi 46., Suarez 84./oba Atletico

Atletico: Oblak; Siqueira , Miranda, Gimenez , Juanfran ( 57./Gamez); Arda Turan ( 62./Cani ), Suarez , Gabi , Garcia ; Griezmann ( 46./Saul), Torres.

Barcelona: ter Stegen; Alba, Mascherano ( 61./Mathieu), Pique, Alves ; Busquets, Iniesta, Rakitić ( 69./Rafinha); Neymar ( 76./Pedro), Messi , Suarez.
Sodnik: Jesus Gil Manzano


Getafe - VILLARREAL 0:1 (0:0) 0:1
Moreno 78.
ATHLETIC BILBAO - Malaga 1:0 (0:0) 0:0
Aduriz 48.

Sevilla - ESPANYOL 1:0 (0:0) 1:3
Figueiras 88.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.
POLFINALE, prvi tekmi, 11. februarja:
BARCELONA - VILLARREAL

ATHLETIC BILBAO - ESPANYOL
Povratni tekmi bosta 4. marca.


ANGLEŠKI LIGAŠKI POKAL
POLFINALE, povratni tekmi
CHELSEA - Liverpool * 1:0 (0:0) 1:1 - po podaljšku
Ivanović 94.
Sheffield United - TOTTENHAM 2:2 (0:1) 0:1
Adams 77., 79.; Eriksen 28., 88.
V oddebeljenem tisku so izidi prvih tekem. Finale bo 1. marca na Wembleyju.