Kaznovan je tudi nogometaš Tottenhama in član mlade izbrane vrste Anglije Steven Caulker. Foto: EPA
Kaznovan je tudi nogometaš Tottenhama in član mlade izbrane vrste Anglije Steven Caulker. Foto: EPA

Pod drobnogled bo incident zdaj vzel inšpektor Uefe, pričakovati pa je ostrejše kazni. Srbska izbrana vrsta do 21 let je bila kaznovana z igranjem ene tekme pred praznimi tribunami, ob tem pa mora zveza še plačati 80.000 evrov kazni. S štirimi tekmami prepovedi je komisija kaznovala mladega srbskega reprezentanta Gorana Čaušića, po tri tekme prepovedi sta dobila Ognjen Mudrinski in Filip Malbašić, dve pa Nikola Ninković. Kaznovana sta bila tudi angleška reprezentanta Thomas Ince in Steven Caulker, ki sta dobila eno oziroma dve tekmi prepovedi nastopa.
V Angliji so se po izreku kazni pritožili, saj menijo, da je bila kazen preblaga. V Kruševcu so gledalci z oponašanjem opičjih glasov ves čas žalili gostujoče nogometaše, na koncu srečanja pa je izbruhnil še pretep. "Razočarani smo zaradi izrečenih kazni, povezanih z vedenjem, ki je prizadelo naše igralce. Moramo biti pošteni, rasizem je velika težava. Takšne kazni ne bodo imele vpliva, kakršnega bi morale imeti," so zapisali pri angleški nogometni zvezi, ki je podprla prizadevanja zvezdnika Manchester Uniteda Ria Ferdinanda, ki se je ostro odzval na izrečeno kazen.
Kritiki so za dokaz o tem, da je bila kazen premila, našli zanimivo primerjavo. Nicklas Bendtner, ki je na letošnjem Euru razkril spodnjice s sponzorskim napisom, je namreč za to potezo dobil 100.000 evrov kazni.