Sven Ulreich in Robert Lewandowski bosta soigralca v novi sezoni. Foto: EPA
Sven Ulreich in Robert Lewandowski bosta soigralca v novi sezoni. Foto: EPA

V Münchnu bo zelo verjetno igral le na manj pomembnih tekmah, saj reprezentančni čuvaj mreže Manuel Neuer velja za absolutno številko ena.

"Po dolgih letih v Stuttgartu sem iskal nov izziv. Bayern je pravi naslov zame. Zelo se veselim, da bom lahko spoznal nove soigralce. Želim dodati svoj delež k uspehu v novi sezoni. Ko me bo trener potreboval, bom pripravljen," je pojasnil Ulreich.

Van der Vaart iz Hamburga k Betisu
Real Betis, ki se je vrnil v Primero division, je predstavil prvo okrepitev. Rafael van der Vaart prihaja brez odškodnine. Napadalno usmerjeni vezist že ima izkušnje s španskim nogometom, med letoma 2008 in 2010 je igral za madridski Real. 32-letnik je podpisal triletno pogodbo.

Van der Vaartu se je iztekla pogodba z nemškim Hamburgom, ki je šele po tekmi dodatnih kvalifikacij obstal v Bundesligi.

Nizozemec se je uveljavil v dresu Ajaxa, od koder ga je pot vodila v Hamburg, tam pa si je z odličnimi igrami izboril prestop v Real Madrid. Po avanturi v španski prestolnici je prestopil v Anglijo k Tottenhamu, od tam pa se je vrnil v HSV.