Cristiano Ronaldo je zadnjo tekmo za Manchester United odigral v finalu Lige prvakov, kjer je bila v Rimu z 2:0 boljša Barcelona. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je zadnjo tekmo za Manchester United odigral v finalu Lige prvakov, kjer je bila v Rimu z 2:0 boljša Barcelona. Foto: Reuters

Ronaldo se je rdečim vragom pridružil iz Sportinga in hitro postal nepogrešljiv člen ekipe Alexa Fergusona, ki je v naslednjih letih osvojila tri naslove angleškega prvaka, leta 2008 pa tudi evropski naslov. Za United je na 292 uradnih tekmah zadel 118 golov, nato pa je za rekordno odškodnino prestopil k Realu iz Madrida, za katerega je na 300 tekmah zabil neverjetnih 313 golov, kar 61 v lanski sezoni.

Slab odnos z Benitezom
Kraljevi klub se je po slabi sezoni za sodelovanje zahvalil trenerju Carlu Ancelottiju, priložnost pa ponudil Rafaelu Benitezu, s katerim se portugalski superzvezdnik ne razume najbolje. Španski mediji poročajo, da se je večkrat pritožil nad "nesmiselnimi" vajami na treningu, ponorel pa je tudi, ko je Benitez razveljavil enega izmed njegovih golov. "Moj odnos z njim je enak odnosu z vsemi drugimi nogometaši. Z vsemi neprestano komuniciram, vse poteka normalno," je sedmi sili v svojem slogu obrazložil Benitez, ki Portugalca zelo dobro pozna, saj je bil med letoma 2004 in 2010 menedžer Liverpoola.

Odškodnina rekordna ali blizu rekorda
Rdeči vragi so se med poletjem sicer že okrepili z Memphisom Depayem, Matteom Darmianom, Bastianom Schweinsteigerjem in Morganom Schneiderlinom. Koliko so pripravljeni odšteti za Ronalda, ki ga pogodba z Realom veže do leta 2018, ni znano. Vsekakor bi bil znesek rekorden ali blizu rekordnega, ki so ga lani odšteli za Angela Di Mario. Ronalda so želeli na Old Trafford sicer pripeljati že leta 2013, ko je bil menedžer David Moyes.