Lani sta se Olimpija in Maribor srečala v četrtfinalu pokala. V Stožicah so bili z 1:3 boljši vijoličasti, v Ljudskem vrtu pa z 0:1 Olimpija. Foto: Aleš Fevžer
Lani sta se Olimpija in Maribor srečala v četrtfinalu pokala. V Stožicah so bili z 1:3 boljši vijoličasti, v Ljudskem vrtu pa z 0:1 Olimpija. Foto: Aleš Fevžer

Tako je določil žreb, ki so ga opravili v Ljubljani. Drugi polfinalni par je Rudar - Gorica. Prvi tekmi bosta 26. marca, povratni pa 2. aprila. Že prihodnjo nedeljo se bodo v Stožicah Mariborčani in Ljubljančani pomerili na preloženi tekmi 4. kroga Prve lige, ki je avgusta niso odigrali zaradi vročine in tekmovanj v Evropi. 15. marca bo v Ljubljani na sporedu derbi 22. kroga. V pokalu se bosta ekipi najprej pomerili v Ljudskem vrtu.

"Dejstvo je, da je naš cilj osvojiti pokal. Torej, moramo se dobro pripraviti, poskušati premagati vse in znova osvojiti pokalno lovoriko," je po žrebu povedal Bojan Ban, direktor Maribora, ki brani naslov.

"Imamo zelo kakovostno zasedbo. Najprej bomo poskušali priti v finale, nato pa, če se bo dalo, osvojiti pokal. Mislim, da kakovost imamo. Maribor je tista ekipa, ki je pred vsemi v slovenskem prvenstvu. Ampak ne prehitevajmo. Rudar je odlična ekipa z odličnimi posamezniki, razmišljati o tem, da smo že v finalu, bi bilo napačno. Treba je iti iz tekme v tekmo. Upam, da bomo uspešni," pa je povedal Robert Vrtovec, predsednik Gorice.

Lani je v finalu Maribor z 1:0 premagal Celje. Tudi letos bo finale maja odigran v Kopru.
Pokal Slovenije, polfinale
Prvi tekmi, 26. marca:
MARIBOR - OLIMPIJA
RUDAR - GORICA

Povratni tekmi bosta 2. aprila.