Gennaro Gattuso je tokrat vpleten v preiskavo prirejanja nogometnih tekem. Bremenijo ga številni telefonski pogovori na dan tekme Chievo - Milan z
Gennaro Gattuso je tokrat vpleten v preiskavo prirejanja nogometnih tekem. Bremenijo ga številni telefonski pogovori na dan tekme Chievo - Milan z "gospodom X", ki naj bi organiziral prirejanje izida. Foto: EPA

Četverica, ki jo je policija aretirala, naj bi bila vezni člen med svetom nezakonitih stav in nogometaši, so povedali preiskovalci za italijansko agencijo Anso.

Gattuso, leta 2006 z italijansko izbrano vrsto tudi svetovni prvak, sicer pa od leta 1999 do 2012 član Milana, je osumljen kriminalnega dejanja z namenom športne prevare v sezoni 2010/11.


Ob Gattusu izpostavljen še Brocchi

Gattuso je bil nekaj časa trener italijanskega drugoligaša Palerma, a so se mu v klubu zahvalili po le šestih tekmah. V preiskavi se je znašel tudi nazadnje nogometaš Lazia Cristian Brocchi, ki je bil pri Milanu od leta 2001 do 2008 soigralec Gattusa.

Policija je opravila hišni preiskavi v domovanjih obeh nogometašev, nekdanjih soigralcev. Na ducate policistov je delovalo po nalogu tožilstva iz Cremone, ki je leta 2010 razkrilo afero Calcioscommesse.

Gattuso: Kako se sploh lotiti zadeve
"Jezen sem in užaljen. Sploh ne vem, kako bi lahko nek dvoboj organiziral. Kako se sploh lotiti zadeve," je rohnel Gattuso. Brocchijev agent Davide Lippi pa je dejal: "To je bilo veliko presenečenje. Vsi smo šokirani. Christiana poznam že nekaj let in mislim, da v to ni vpleten."

Sumljive tekme italijanskih velikanov
Pod drobnogledom policije so po poročanju Gazzette dello Sport tudi tekma prve italijanske lige: Milan - Lazio (0:0) iz februarja 2011, ko sta bila Gattuso in Brocchi tekmeca. Chievo - Milan (1:2) prav tako iz februarja 2011, Milan - Bari (1:1) iz marca 2011, Lazio - Juventus (0:2) iz aprila 2012 in Palermo - Inter (1:0) iz aprila 2013. To tekmo je v na koncu neuspešnem boju za obstanek odločil Josip Iličić. Tožilstvo iz Cremone trdi, da so sicer v sezoni 2012/13 kriminalne združbe skušale vplivati kar na 53 tekem druge in tretje italijanske lige.