Bo Kenny Dalglish potrdil zaupanje vodstva kluba in navijačev? Foto: Reuters
Bo Kenny Dalglish potrdil zaupanje vodstva kluba in navijačev? Foto: Reuters

Redsi so pod Dalglishevim vodstvom napredovali na peto mesto v angleškem prvenstvu. 60-letni Škot je ekipo prevzel na začetku leta po odhodu Roya Hodgsona.

Triletna pogodba tudi za Clarka
"Ko sem januarja prevzel ekipo, bi bil zadovoljen s tem, da bi ostal do konca sezone. Zdaj so se v klubu odločili za podaljšanje. Vesel sem, da so izkazali takšno zaupanje, in prepričan sem, da bomo našo uspešno zgodbo nadaljevali," je po današnjem podpisu pogodbe pojasnil Dalglish. Na mestu pomočnika bo ostal Steve Clarke, ki so mu v klubu prav tako ponudili triletno pogodbo.

Henry: Iz marsikoga zna izvleči najboljše
Večinski lastnik kluba John Henry je pojasnil, da odločitev o podaljšanju sodelovanja ni bila težka: "Kenny je legenda Liverpoola in nadarjen trener. Odkar je na klopi, je pokazal, da zna iz marsikoga izvleči vse najboljše."

Liverpool že pripeljal do lovorik
Dalglish je kot igralec in trener med letoma 1977 in 1990 s klubom že osvojil osem naslovov angleškega prvaka. Leta 1991 je trenersko delu prekinil zaradi zdravstvenih težav. Letos je pod njegovim vodstvom ekipa doživela preporod; potem ko je bil Liverpool januarja le štiri točke oddaljen od mest, ki vodijo v drugo ligo, je zdaj le še za Manchester Unitedom, Chelseajem, Arsenalom in Manchester Cityjem. Če bo Dalglish v nedeljo premagal še šestouvrščeni Tottenham, bo klub imel zagotovljeno vozovnico za evropsko ligo za naslednjo sezono.