Kapetan norveške reprezentance Brede Hangeland bo najverjetneje po virusnem obolenju lahko zaigral na tekmi v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Kapetan norveške reprezentance Brede Hangeland bo najverjetneje po virusnem obolenju lahko zaigral na tekmi v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Per Mathias Högmo
Novopečeni norveški selektor Per Mathias Högmo (na fotografiji) je v torek na stadionu Ullevaal v Oslu vodil prvi reprezentančni trening, na katerem je zaradi nedeljskih klubskih obveznosti namenil nekaj počitka branilcu Vegardu Forrenu, vezistu Alexandru Tetteyju in napadalcu Joshui Kingu. Foto: EPA

32-letni branilec je med odmorom tekme 7. kroga Premier lige med Fulhamom in Stoke Cityjem (1:0) ostal v slačilnici, potem ko je postal nekoliko omotičen, pozneje so potrdili, da gre za virusno obolenje.

Motnja vestibularnega živca
"Imel je virus, ki je motil delovanje vestibularnega živca oziroma živca za ravnotežje, prav tako so se pojavili tudi simptomi gripe," je za spletno stran Aftenposten pojasnil reprezentančni zdravnik Thor Einar Andersen in dodal: "Iz Anglije so poročali, da je njegovo stanje resno in da najbrž ne bo mogel nastopiti v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, a je že okreval, z reprezentančnimi kolegi je opravil prvi trening in se v miru pripravlja na tekmo."

Andersen noče dati končnih zagotovil
Andersen, čeprav so znaki okrevanja za zdaj pozitivni, noče dati zagotovila, da bo Hangeland, ki je za norveško izbrano vrsto na 86 tekmah dosegel 4 zadetke, v petek pomagal svojim soigralcem na zelenici Ljudskega vrta. "Z igralcem se moramo dobiti in se z njim pogovoriti po četrtkovem treningu v Sloveniji, vendar kot kaže zdaj, bo nared za obračun," je še povedal 53-letni zdravnik iz Osla.

Kamara v pričakovanju krstnega nastopa
Högmo je v člansko izbrano vrsto med drugimi prvič vpoklical 23-letnega napadalca Olo Kamaraja, ki letos blesti v norveškem državnem prvenstvu. Na devetih tekmah je za vodilno ekipo Strömsgodset, kjer igra kot posojen nogometaš, zadel deset golov in se bo, če bo dobil priložnost, vsekakor želel dokazati in upravičiti izkazano zaupanje. "V Nemčiji sem se veliko naučil. Z napornimi treningi sem si pomagal izoblikovati osebnost, prav tako sem precej izboljšal svojo igro," je povedal Kamara, sicer član SV Josko Rieda, ki je lani kot posojen nogometaš branil barve 1860 Münchna. Tam je treniral tudi do trikrat na dan.

"Kamara je vsem že dokazal, da ima 'nos' za gol. Veselim se, kaj mi bo pokazal na prvem treningu," je povedal selektor Högmo, ki je iz vrst Strömsgodseta poleg Kamaraja v reprezentanco povabil še tri nogometaše.

Mavrič Rožič o nogometu na Norveškem
Mavrič Rožič o nogometu na Norveškem