Nogomet

Poudarki

  • Predsednik Marinšek in trener Jeršin o hitrem napredku Kalcerja
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 48 glasov Ocenite to novico!
Kalcer Radomlje
Nogometaši Kalcerja so na končni lestvici kar za 11 točk prehiteli drugouvrščene Dekane. Foto: Lado Vavpetič
Rajko Jeršin, Darko Karapetrovič in Matjaž Marinšek
Tvorci zgodbe o uspehu v Radomljah - trener Rajko Jeršin, kapetan Darko Karapetrovič in predsednik Matjaž Marinšek. Foto: Lado Vavpetič
Kalcer Radomlje
Slavje po osvojenem prvem mestu v 3. SNL - Zahod se je zavleklo dolgo v noč. Foto: Lado Vavpetič
Niko Snoj
Niko Snoj je dosegel vodilni zadetek proti Ivančni Gorici štiri minute pred odmorom. Foto: Lado Vavpetič
Darko Čeferin
Tekmo je sodil priznani sodnik Darko Čeferin. Foto: Lado Vavpetič
Uroš Juračič
Prvi vratar Uroš Juračič je tudi na zadnji tekmi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Foto: Lado Vavpetič
Kalcer Radomlje
V začetni enajsterici Kalcerja na zadnji tekmi sezone so bili: vratar Uroš Juračič, Gregor Mohar, Edin Avdić, Gregor Kosec (odigral je zadnjih 25 minut v karieri), Velimir Varga, Darko Karapetrovič, Jure Škafar, Tomaž Semprimožnik, Izudin Veladžič, Niko Snoj in Jan Bengez. Foto: Lado Vavpetič
Mlinarji
Navijaška skupina Mlinarji je vso sezono stala ob strani igralcem Kalcerja. Foto: Lado Vavpetič

Dodaj v

V Radomljah z urejenimi razmerami gladko v drugo ligo

Predsednik Marinšek ostaja na realnih tleh
13. junij 2011 ob 19:17
Radomlje - MMC RTV SLO

V zadnjem mesecu se je veliko nogometnih ekip v Sloveniji odločilo, da ne bo napredovalo v višjo ligo. Kalcer iz Radomelj je pravo nasprotje, v velikem slogu je zmagal v 3. SNL - Zahod.

Nafta je komaj dobila licenco za Prvo ligo, Triglav se mora seliti med drugoligaše, Primorje celo v četrto ligo. Drava nima licence za drugo ligo, Aluminij in Interblock se nista odločila za selitev med prvoligaše. Ta drzni korak je storila Mura, a tudi v Prekmurju ni vse rožnato, saj Odranci (prvak 3. SNL - Vzhod) ne bodo napredovali v drugo ligo. Namesto njih se bo med drugoligaše preselil Simer Šampion.

V celotni sezoni le dva poraza
Ob množici črnogledih napovedi pa vendarle obstaja tudi kakšna svetla zgodba v slovenskem nogometu. Nogometaši Kalcerja so po 26 krogih prepričljivo slavili v 3. SNL - Zahod. Osvojili so kar 62 od možnih 78 točk, izgubili so le dvakrat (jeseni v Ljubljani in spomladi v Ankaranu). V soboto so priredili veliko zabavo v Radomljah po zmagi v zadnjem krogu nad Ivančno Gorico z 2:0.

Karapetrovič igral tudi za Olimpijo
Kapetan ekipe Darko Karapetrovič je v soboto visoko dvignil pokal za najboljšo ekipe 3. SNL - Zahod. 35-letni igralec je v bogati karieri igral tudi za Olimpijo (1993-95, 2000-02) in Domžale (1999/00 in 2005-07), priezkusil se je tudi v Srbiji pri Obiliću in v Avstriji pri Riedu. S svojimi izkušnjami bo zelo koristen tudi v drugi ligi. V Radomljah je tudi trener ženske selekcije, dolgoročen načrt prikupnih deklet je nastop v prvi slovenski ženski ligi.

Juračič zanesljiv vratar
V Domžalah je pred leti igral tudi najboljši strelec Kalcerja v letošnji sezoni Marko Lunder (10 golov), ki se izjemno znajde v kazenskem prostoru. Poleti bo moral izgubiti še kakšen kilogram, da bo strah in trepet nasprotnikovih vratarjev tudi v drugi ligi.

Na zadnji tekmi proti Ivančni Gorici se je izkazal tudi vratar Uroš Juračič, ki je bil v jesenskem delu prvenstvu nepremagan kar 525 minut zapored.

Predsednik Marinšek že žanje sadove dela
Pred tem je največji uspeh v zgodovini kluba članska ekipa (z veliko večino doma vzgojenih igralcev) dosegla v sezoni 1993/94, ko se je pod vodstvom trenerja Borisa Pinčiča uvrstila v drugo slovensko ligo.

V Radomljah so vedno veliko pozornosti posvečali delu z mlajšimi selekcijami, saj se dobro zavedajo, da lahko le tako delajo dolgoročno. Leta 2007 je vodenje kluba prevzel Matjaž Marinšek, ki se je z veliko vnemo lotil dela in projektov, sadovi pa so že vidni.

Odlično pripravljena igrišča
Na glavnem igrišču je travnata povšina odlična. Blata, ki ga v kazenskem prostoru vidimo na večini slovenskih igrišč, ni nikjer. V športnem parku temeljito skrbijo za travo, ki se je ne bi sramovali niti v Angliji. Na treh pomožnih je slika popolnoma enaka, lepa zelenica vsepovsod, na njej pa se podijo mladi fantje in dekleta.

Proračun ostaja enak
"Pred sezono ni bil primaren cilj uvrstitev v drugo ligo. Pomembneje je bilo, da sestavimo homogeno ekipo. Ko smo videli, da lahko zmagamo v tretji ligi, smo si rekli, da gremo do konca in uspelo nam je. Fantom je treba omogočiti kakovosten trening, izidi pa nato pridejo sami. Želimo si obstanka v drugi ligi, sestavili bomo dovolj kakovostno ekipo. Proračun bo ostal isti, dodali bodo dva ali tri nove igralce. Okostje ekipe ostaja enako," je poudaril predsedbnik Marinšek.

Vodstvo kluba v Radomljah podrobno spremlja dogajanja v slovenskem klubskem nogometu. V zadnjem mesecu se je sestava lig odločala v pisarnah, in ne na igrišču. "Žalostno je, da se takšne stvari dogajajo v slovenskem nogometu. To je realen pokazatelj trenutnega stanja, naše gospodarstvo je v zelo slabi kondiciji, denarja preprosto ni. Verjamem, da nam bo z našimi zvestimi pokrovitelji uspelo zagotoviti vsa potrebna sredstva za tekmovanje. Za slovenski nogomet je zelo slabo, da se najboljše ekipe v posameznih ligah ne udeležujejo tekmovanj v višjih ligah v naslednji sezoni," je pojasnil Marinšek.

Prva liga ni cilj
Mura, ki je zasedla četrto mesto v drugi ligi, gre po številnih odpovedih v prvo ligo. Tudi naslednjo sezono bi se lahko zgodilo nekaj podobnega. "Prva liga ni naš cilj. Če bodo fantje sposobni, da bi zaigrali celo v prvi ligi, potem bi se odločili za ta korak. Najprej bo potrebno veliko delati v drugi ligi, predvsem na vzgoji mladih igralcev. Ne bomo delali neumnosti, po dveh ali treh letih bo pa šlo vse narobe," je predsednik ostal na realnih tleh.

V petih letih do novega glavnega igrišča
V Radomljah je pred tekmo s Ferskimi otoki trenirala tudi slovenska nogometna reprezentanca. Nad pogoji sta bila navdušena selektor Matjaž Kek in ostrostrelec Milivoje Novaković. "Mi želimo v Radomljah zgraditi sodoben bazični center. Veliko tega nam je že uspelo. Dokupiti hočemo še nekaj zemlje, želimo zgraditi še dva ali tri travnata igrišča za trening. Nujno je potreben nov objekt, šli bomo tudi v gradnjo novih garderob in tribune, potrebujemo še gradbeno dovoljenje. Finančni položaj je težak, zato računamo, da nam bo uspelo v petih letih," je še dodal Marinšek, ki igralcem ne obljublja gradov v oblakih. Plače in premije bodo v drugi ligi ostale enake.

Jeršin se je izkazal že pri Factorju
Trener Rajko Jeršin je bil že avgusta lani odločen, da se bo prebil v drugo ligo: "Naš cilj je bil, da postanemo prvaki in da gremo v drugo ligo. Že štiri kroge pred koncem smo ga uresničili, zadnje tekme so bile le še formalnost. Cilj je bil druga liga in nikoli ni bilo vprašanje, ali gremo v višjo ligo ali ne. Licenco za drugo ligo imamo, komisija je bila tu."

"Če hočeš osvojiti prvo mesto, si ne smeš privoščiti preveč porazov. Enkrat smo izgubili jeseni, enkrat pa spomladi. Ekipa je zelo dobra. Čeprav smo tretjeligaši, smo delali kar profesionalno. Ogromno smo trenirali, moštvo je držalo skupaj, kar za prejšnje sezone ne moremo reči," je dejal Jeršin, ki je leta 2006 popeljal Factor v prvo ligo, potem pa se je klub preimenoval v Interblock: "Mislim, da ima Kalcer še večji potencial. Izkušeni igralci so za seboj potegnili mladino. Pri Factorju nisem imel na voljo toliko izkušenih igralcev."

Če hitro prestopiš tri stopnice, greš še hitreje štiri nazaj
"Konkurenca bo močna, Druga liga bo zares močna, saj najboljše ekipe iz letošnje sezone niso napredovale. Za nas ne sme biti prevelik problem, saj smo gradili ekipo na dolgi rok. Imamo igro, ki naj bi bila dovolj konkurenčna tudi za drugo ligo," je še pojasnil Jeršin.

"V Sloveniji v gospodarstvu ni rožnato, to se seveda hitro vse prenese na šport. Ne smemo skakati v višave, ostali bomo na realnih tleh. Če hitro prestopiš tri stopnice, greš lahko zelo hitro tudi štiri nazaj. Delamo tudi na tem, da bi kakšen igralec uspel še v višjih ligah. Mislim, da lahko komu uspe tudi v prvi ligi," je sklenil Jeršin, ki tekme vodi popolnoma mirno. Sedi na klopi in se ne jezi na soigralce, vse jim pove v garderobi.

V Radomljah bodo priprave na drugo ligo začeli že 4. julija.

Aleš Golob
Kalcer, pokal
Kalcer, kapetana
Mlinarji, Kalcer
Kalcer Radomlje
Kalcer Radomlje
Kalcer Radomlje
Kalcer Radomlje
Kalcer Radomlje
Prijavi napako
Komentarji
janbac
# 13.06.2011 ob 19:44
zadnja slika je najboljša :)
zival_in_pol
# 13.06.2011 ob 19:42
Odličen članek, da zvemo še kaj o nižjih ligah. Očitno Radomlje res obetajo, super.
3rac
# 13.06.2011 ob 19:32
Bravo, čestitam - ostanite na teh temeljih in nikar sedaj ne pripeljite v klub kakšne samovšečne kvazi penzionistične "zvezdnike", ki bi le šminkirali po zelenici !
BigMac
# 13.06.2011 ob 19:37
tudi sam sem iz radomelj...zares cvetijo. tukaj nastaja sodoben nogometni center :))
arsenal4life
# 13.06.2011 ob 20:17
ja to je to, zdele boste vidl el klasike RADOMLJE-ROLTEK DOB!!!
prazo
# 13.06.2011 ob 19:36
To potrebujemo! Če se prav spomnim je tam pred leti igral Dražen Žeželj...? Kdo ve če je to isti klub?
Aresnica
# 13.06.2011 ob 23:44
Čestitam Radomljanom,kaj ne bi,saj sem iz Radomelj.
marjan1953
# 13.06.2011 ob 20:22
Iskrene čestitke. Ker se je dobro sejalo, je prišla tudi obilna žetev. Želim vam, da enako uspešno z delom nadaljujete tudi v prihodnji tekmovalni sezoni.
richy
# 13.06.2011 ob 19:51
@prazo
To potrebujemo! Če se prav spomnim je tam pred leti igral Dražen Žeželj...? Kdo ve če je to isti klub?
Res je to je ta klub, pred leti je igral Žeželj za Radomlje. Žeželj je bil letos najboljši strelec 3. lige zahod, ampak ni igral za Radomlje temveč za Calcit Football (Kamnik).
19Aljo19
# 13.06.2011 ob 20:15
Sam igram za kadetsko ekipo Radomelj in tudi mi smo se skupaj s mladinci uvrstili v 2.SNL ;)
kokio
# 13.06.2011 ob 20:06
@vojvoda

Motiš se. To je Slovenija. In to je realnost. In prav je če imajo ambicije, v okviru svojih zmožnostih. Važno da se dobro dela z mladimi in se jih potegne izpred računalnika :)

Ni realno pričakovat da je za prvoligaša primeren klub ki bo imel 5k ljudi na tekmo. To pač ne gre. Nas je le 2mio. In super je če imamo vsaj 2-3 klube, ki imajo vsaj malo večji obisk. Maribor, olimpija, koper, Mura...
BORUT70
# 13.06.2011 ob 20:33
pred kratkim sem bil po 20 letih spet v Športnem parku v Radomljah....res je prekrasno videti da se tako lepo dela, igrišča so enkratna, ko bo še novo glavno , bo pa res fantazija.. Upam da nadaljujete to delo.....
primos
# 14.06.2011 ob 16:33
Poglejte si kaj je naredil Zavrč v štajerski ligi:
26 tekem -24 zmag- 2 remija - gol razlika 107-18

Sedaj bodo razturali še 3 ligo. Je pa vprašanje če bodo še kdaj šli v 2. ligo iz katere so izstopili 2008
robinson crusoe
# 14.06.2011 ob 09:48
mlinski kamen melje,
v drugo ligo nas popelje,
mlin je naš dom,
mlin je naš dom,
radomlje šampion !!!
miki84
# 13.06.2011 ob 21:01
včeraj se je odigralo tudi zadnjo kolo prve slovenske mladinske lige in kadetske. tud o tem bi se lahko kaj napisalo.
Pubek
# 13.06.2011 ob 23:05
@richy
Poznam Jeršina in on dejansko postori večino dela na treningih in v garderobi, on ne rabi nič govoriti med tekmami, lahko pa verjameš, da mu ni vseeno, ne glede na vse, ampak človek je profesionalec in po mojem mnenju sodi (po nogometnem znanju) v krog Miklaviča, Magistra, saj je velik strokovnjak na svojem področju, je pa res, da je karakterno težak, ampak vendarle, kdo od profesionalcev pa to ni?!
Kar se tiče toka igralcev, se v kolikor se dobro spomnim tudi iz Radomelj selijo v Kamnik (Perme, Huskič, Žeželj, Šoštarko...), res pa je, da v Radomlje prihajajo kvalitetnejši igralci kot pa odhajajo, a je vendarle nivo nogometa (tako mladinskega kot članskega) trenutno v Radomljah zelo visok in nič čudnega, če želijo vsi v Radomlje, kjer so zadeve IZJEMNO UREJENE.
Očitno iz teh koncev Slovenije prihajajo zdravi gospodarstveniki, katerim bi morda lahko zaupali tudi kako politično funkcijo, glede na to, kakšne uspehe dosegajo na političnem področju... v razmislek =)
inteligenca
# 13.06.2011 ob 22:18
Marinšek pa na 2 sliki zgleda kot gargamel,čeprav je drugač prov super dečko.
stewie
# 13.06.2011 ob 19:38
No, pri tem tempu bodo čez leto dni tudi zmagali v drugi ligi in prišli v prvo ligo.
Čez dve leti pa sredi prvenstva bankrotirali in izstopili, ter šli ekspresno nazaj v četrto.
LegendReborn
# 14.06.2011 ob 22:38
mladinske ekipe: kadeti in mladinci v Radomljah se potegujejo za napredovanje v višjo ligo :)
drugače pa je v Radomljah oglično urejena okolica, igrišča...
ribi
# 14.06.2011 ob 12:07
Pa kaj se kregate.
Bravo Radomlje za osvojitev prvega mesta v 3 SNL-zahod. Srečno naprej.
Bravo tudi Kamnikum za tretje mesto, nasednje leto pa po naslov če se da.

Selitev igralcev sem in tja je pa čisto normalna zadeva. Res pa je, da vsak igralec hoče igrati v višji ligi, zaradi prepoznavnosti in na koncu koncev zaradi denarja. Tako je in pika.
Za to nekateri, ki gledate le na lastni klub, bodite raje tiho.
DeLux
# 14.06.2011 ob 08:50
dober članek, pozdrav iz domžal.
Pubek
# 14.06.2011 ob 08:20
@richy
Ja, Žeželj je bil letos s 17 zadetki najboljši strelec 3.SNL-zahod, Perme je pa v mladih letih res odšel v Dinamo Zagreb na test in s seboj peljal dobrega prijatelja Boštjana Cesarja, ki pa je nato uspel, Perme pa kot izjemni napadalec žal ne, predvsem zaradi poškodb. Kar se mladinskih šol tiče, situacije ne poznam, ampak glede na stvari videne na spletni strani NK Radomlje, imajo lepo urejeno tudi na tem področju.

Ja glede napake se opravičujem, tole s politiko pa sem mislil bolj sarkastično, z vidika, da fantje očitno dobro vedo kaj delajo in predvsem na kakšen način vlagajo.
richy
# 13.06.2011 ob 23:45
@Pubek
Husić in Perme sta v preteklih letih malo "krožila" med Radomljami in Kamnikom, v čem je razlog prestopa Žežlja ne vem, ker bi človek lahko igral tudi v boljšem klubu kot je Kamnik, je pa res da ni več najmlajši (letnik '76) tako da se mu verjetno ne da več toliko trenirat. Ne vem, ga ne poznam osebno. Kakorkoli Žeželj je bil v tej sezoni glavni igralec in strelec v Kamniku, Husić je bil tudi zelo dober (razdiralec akcij nasprotnika), Perme se je čisto "izgubil" in sploh ni igral, Šoštarko pa je tudi igral bolj malo. Perme je sploh neko razočaranje, po tribuni v Kamniku se je govorilo, da je treniral pri Dinamu Zagreb, ampak zdaj ni "zrel" niti za našo tretjo ligo - ne za Kamnik, še manj pa za Radomlje.
Kar se mladincev in kadetov tiče, imamo v tej regiji kar nekaj uspešnih klubov - Domžale so bile druge pri mladnicih in kadetih prve lige in so vsekakor nosilec nogometnega dogajanja v kamniško-domžalski regiji, Dob je zanesljivo ostal v drugi ligi, Kamnik se je boril za obstanek v drugi ligi in obstal, Radomlje pa so bile prvak ljubljanske lige in se bodo verjetno drugo leto pridružile Dobu in Kamniku v drugi mladinski (in kadetski) ligi. Tam se bo pokazalo koliko sta mladinska in kadetska ekipa Radomelj res dobra, ker se mi zdi, da je razlika med ljubljansko in drugo ligo pri mladincih oz. kadetih precej velika.

tudi kako politično funkcijo, glede na to, kakšne uspehe dosegajo na političnem področju = verjetno si mislil, da dosegajo uspehe na gospodarskem področju. O politiki pa raje ne bi, ker so poslanci s tega konca prava katastrofa - vsaj za Kamnik mislim tako - prejšnji mandat Veršnik (SDS), zdaj pa Bizjak Mlakarjeva (SD). Nobenega ni (bilo) kaj dosti slišat... Grem stavit, da "nekamničani" niti ne vedo kdo sta zgoraj omenjeni osebi.
richy
# 13.06.2011 ob 22:54
je sklenil Jeršin, ki tekme vodi popolnoma mirno. Sedi na klopi in se ne jezi na soigralce, vse jim pove v garderobi.
Lansko sezono je bil Jeršin trener v Kamniku in moram reči, da smo se zaradi njegove mirnosti kar pošteno razburjali. On je bil miren "kot špricer", igralci po igrišču pa so ga lomili, da je bilo le kaj. Ko je v Kamnik prišel Jani Pate, so šele začeli igrat, rezultat pa je letošnje 3. mesto. Morda pa v Radomljah igralci že sami vedo kaj imajo za postorit, da njemu ni potrebno vpiti na igralce med tekmo.
Sam sicer navijam za Kamnik in upam, da ne bo zdaj "pol ekipe Kamnika" prestopilo v Radomlje, čeprav je ta tok igralcev v to smer že kar utečen (lani so npr. šli v Radomlje iz Kamnika Veladžić, Semprimožnik, Kokalj, Petek) v vsakem primeru pa Radomljam čestitam za naslov prvaka v tretji ligi in jim želim čim boljše rezultate tudi v višji ligi.
@kop
Tud Joc je s teh koncev. = Joc je iz Šmarce (občina Kamnik), je pa to geografsko res blizu, kljub temu da gre za dve različni občini.
vojvoda
# 13.06.2011 ob 21:58
pa je možnost da je pripravljen financirati prvo ligo ?

10 ekip bo, je Čeferin zlo jasno povedal da z 8 ekipami ne namerava zaćeti sezone.
kincotop
# 13.06.2011 ob 21:50
po tem prispevku sodeč bo v prvi ligi devet ekip.
kop
# 13.06.2011 ob 21:49
neki čez 20mil vreden možakar s pristne kmečke družine
kop
# 13.06.2011 ob 21:48
Metod Cerar - Kalcer
vojvoda
# 13.06.2011 ob 21:47
@kop
Kdo pa je generalni pokrovitelj ?
kop
# 13.06.2011 ob 21:44
@vojvoda
Radomlje majo dost denarja. Denarja ki se ga noben prvoligaš nebi branu. Samo delajo pač z glavo. Nista ne sponzor ne direktor postala bogataša tako kot razni Bavčarji, Kordeži in podobno.
Oba sta poštena, predvsem pa delavna človeka. V teh koncih je resnično kar nekaj poštenih bogatašev, ki jim lahko le od srca privoščih uspeh. Tud Joc je s teh koncev. In verjem, znajo z glavo delat.
katastrofa
# 13.06.2011 ob 19:34
pa plonkiči :D
vojvoda
# 13.06.2011 ob 19:40
mja sanjarjenje o prvi ligi, v mladinskih selekcijah pa -/+ 200 otrok, generalni pokrovitelj ki ne bo dal več kot 100 tisoč evrov na sezono, ter 300 ljudi na tekmi. to nikamor ne pelje...
ali pa se motim...
katastrofa
# 13.06.2011 ob 19:32
navijači so bolj sedeli kot pa stali xD
Kazalo