Za izenačenje na 2:2 je v 74. minuti zadel napadalec Trabzonsporja Paragvajec Oscar Cardozo. Foto: Guliver/Getty Images
Za izenačenje na 2:2 je v 74. minuti zadel napadalec Trabzonsporja Paragvajec Oscar Cardozo. Foto: Guliver/Getty Images

Dvoboj 10. kroga turškega prvenstva se je končal brez zmagovalca, gostitelji pa so bili prepričani, da so jih sodniki z glavnim Sahanom Cagatayem na čelu oškodovali za enajstmetrovko, ki bi jo morali piskati ob izteku srečanja. Trabzonspor trenutno zaseda deveto mesto, dve mesti nižje je klub iz Gaziantepa, oba pa imata po 14 točk.

Jezni domači navijači so se po tekmi zbrali pred stadionom, kjer so čakali sodnike, varnostni službi pa je Haciosmanoglu naročil, naj sodnike zaradi nedosojenega strela z enajstmetrovke kar zaklene na stadion, kjer naj počakajo do jutra. V zgodnjih četrtkovih urah so posredovale posebne enote, ki so po telefonskem klicu turškega predsednika Tayyipa Erdogana sodnike pospremile s stadiona. Sodniki so bili na stadionu zaprti štiri ure.

Zveza napovedala kazni za odgovorne
"Varnostnikom sem naročil, naj sodnikom ne dovolijo zapustiti stadiona do mojega prihoda naslednje jutro, vendar me je poklicala zelo pomembna oseba in dejala, naj ne spravljam Turčije v zadrego in naj ne mečemo slabe luči na državo v svetu. Obljubil mi je tudi, da se bo dogodek, ko ni bila dosojena enajstmetrovka, preiskal,"
je povedal Haciosmanoglu, ki je dejal, da ju z Erdoganom veže "vez ljubezni in spoštovanja".

Turška zveza je začela preiskavo incidenta. "To so nezakonita dejanja, ki ne morejo biti upravičena z napačno odločitvijo sodnika. Povzročila so veliko nelagodja v nogometnem svetu. Trudili se bomo, da bodo odgovorni kaznovani, in to ne le v okvirih športnega prava, ampak bodo tudi kazensko odgovarjali," so zapisali pri turški zvezi. To je nov incident razvpitega Haciosmanogluja, ki je pred kratkim veliko prahu dvignil z izjavami o enakopravnosti žensk.