Cristiano Ronaldo je dosegel 108 zadetkov v evropskih pokalih, dva tudi na tekmah za evropski superpokal. S soigralci je že opravil trening, vendar zelo verjetno ne bo v prvi postavi. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel 108 zadetkov v evropskih pokalih, dva tudi na tekmah za evropski superpokal. S soigralci je že opravil trening, vendar zelo verjetno ne bo v prvi postavi. Foto: Reuters
Marouane Fellaini, Luka Modrić, Raphael Varane
23. julija sta se ekipi na prijateljski tekmi v Santa Clari razšli z 1:1. Po strelih z bele točke so zmagali Angleži. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho v bogati zbirki še nima evropskega superpokala. Foto: Reuters
Mourinho: Če bo Bale zapustil Real, ga bom čakal na izhodnih vratih

Cristiano Ronaldo se je šele pred kratkim priključil treningom, potem ko mu je klub podaljšal dopust zaradi igranja za Portugalsko na junijskem Pokalu konfederacij. Veliko opravka je imel tudi s sodiščem, kjer se je branil obtožb utaje davkov. Zelo verjetno ne bo igral v torek.

"Moral se je spočiti. Imel je dopust, to je pomembno. Real Madrid je institucija z velikimi ambicijami. Vsi vemo, kaj to pomeni; ko končaš sezono tako, kot mi lansko, to pomaga, da v novi sezoni poskušaš ponoviti te uspehe," je pojasnil trener Zinedine Zidane, ki ga v nedeljo čaka tudi prva tekma španskega superpokala proti Barceloni.

Realu ni uspelo zmagati na nobeni izmed pripravljalnih tekem na turneji po ZDA, kjer se je meril tudi z rdečimi vragi. Tekma se je končala z 1:1, po enajstmetrovkah pa je bil uspešnejši United.

United precej bolj zapravljal poleti
Madridčani so se poleti okrepili z Danijem Ceballosom iz Betisa in Theom Hernandezom iz madridskega Atletica. Precej več so zapravljali rdeči vragi. Zmagovalec Evropske lige je v svoje vrste pripeljal branilca Victorja Lindelofa iz Benfice, vezista Nemanjo Matića iz Chelseaja in napadalca Romeluja Lukakuja iz Evertona. Pripravljalno obdobje so sklenili z zmago proti Sampdorii z 2:1 v Dublinu. Tekma proti Realu bo zadnja pred začetkom Premier lige, ko v nedeljo na Old Trafford prihaja West Ham.

Mourinho lovi prvi evropski superpokal
Jose Mourinho v izjemni trenerski karieri še ni slavil v evropskem superpokalu. S Chelseajem je leta 2013 izgubil proti Bayernu po enajstmetrovkah. Zdaj se bo meril proti klubu, ki ga je vodil tri leta (od 2010 do 2013) in od katerega se ni poslovil v ravno najboljših odnosih.

"To je nekaj, kar sem prestal že velikokrat. Ko sem zapustil Porto, sem se z njim srečal že čez dva meseca v Ligi prvakov. Prav tako sem zapustil Chelsea in se z njim čez nekaj mesecev srečal kot trener Manchester Uniteda. Nikoli ne gledam na to tako, da igram proti svojemu nekdanjemu klubu. Na Real gledam kot na velik klub, evropskega prvaka in proti kateremu je vedno prisotna velika motivacija," je razlagal Portugalec.

Real Madrid je evropski superpokal dobil v letih 2002, 2014 in 2016 ter bil finalist 1998 in 2000. Z zmago bi postal prvi, ki bi mu uspelo zapored osvojiti to lovoriko po Milanu 1989 in 1990. Prav tako bi postal edini s štirimi tovrstnimi lovorikami, po pet jih imata Barcelona in Milan. Manchester United je superpokal dobil leta 1991, finalist pa je bil 1999 in 2008.

V Skopju je pravi vročinski val, ves teden se bodo temperature gibale okoli 40 stopinj Celzija.

Evropski superpokal, Skopje, torek ob 20.45:
REAL MADRID - MANCHESTER UNITED

Verjetni postavi:

Real Madrid: Navas, Ramos, Hernandez, Nacho, Carvajal, Casemiro, Kroos, Modrić, Bale, Isco, Benzema.

Man. United: De Gea, Valencia, Lindelof, Smalling, Blind, Matić, Herrera, Pogba, Mhitarjan, Martial, Lukaku.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)


Zmagovalci Evropskega superpokala:
2016: Real Madrid
2015: Barcelona
2014: Real Madrid
2013: Bayern
2012: Atletico Madrid
2011: Barcelona
2010: Atletico Madrid
2009: Barcelona
2008: Zenit St. Peterburg
2007: Milan
2006: Sevilla
2005: Liverpool
2004: Valencia
2003: Milan
2002: Real Madrid
2001: Liverpool
2000: Galatasaray
1999: Lazio
1998: Chelsea
1998: Barcelona
1997: Juventus
1996: Ajax

Mourinho: Če bo Bale zapustil Real, ga bom čakal na izhodnih vratih