Ernesto Valverde je glavni kandidat za novega trenerja Barcelone. Foto: EPA
Ernesto Valverde je glavni kandidat za novega trenerja Barcelone. Foto: EPA

Luis Enrique je že marca sporočil, da zaradi velikih pritiskov ne bo nadaljeval trenerskega dela pri katalonskem velikanu. V treh sezonah pri Barceloni je s klubom osvojil osem naslovov.

Barcelona v letošnji sezoni ni osvojila naslova prvaka v španskem prvenstvu, končala je na drugem mestu, tri točke za madridskim Realom. V Ligi prvakov je bila nemočna proti Juventusu v četrtfinalu (0:3 in 0:0). V soboto jo čaka še finale španskega kraljevega pokala proti Alavesu na stadionu Vicente Calderon.

53-letni Valverde, ki je igral za Barcelono med letoma 1988 in 1990, je bil na čelu baskovskega kluba štiri sezone, v tem času pa je osvojil eno lovoriko - španski superpokal po zmagi nad Barcelono leta 2015.

Španski mediji poročajo, da naj bi pri Barceloni že v ponedeljek imenovali Valverdeja za novega trenerja. "Nisem se še odločil za noben klub, ničesar še nisem podpisal. Nekaj klubov se je že oglasilo. Najprej se bom poslovil od vseh v Bilbau, potem pa bom razmišljal o naslednji sezoni," je pojasnil Valverde.