Luis Suarez je prejšnjo nedeljo razburil trenerja Stoke Cityja Tonyja Pulisa, saj naj bi bil prepogosto na tleh. Foto: Reuters
Luis Suarez je prejšnjo nedeljo razburil trenerja Stoke Cityja Tonyja Pulisa, saj naj bi bil prepogosto na tleh. Foto: Reuters

"Mislim, da simuliranje ne sodi v angleško kulturo. To je prišlo iz drugih dežel. Drži, da je tudi nekaj angleških igralcev, ki ob najmanjšem dotiku ne bodo obstali na nogah, ampak vseeno je tega več pri tujcih in v tujih prvenstvih," je povedal nekdanji norveški napadalec, ki je dolgo igral za britanske klube, med drugim tudi za Chelsea (1997-2000). Z njim se strinja nekdanji angleški reprezentant Michael Owen, ki igra za Stoke City.

Prejšnjo nedeljo je v elitnem angleškem prvenstvu na tekmi med Liverpoolom in Stoke Cityjem (0:0) trenerja gostov Tonyja Pulisa razburil Liverpoolov napadalec Luis Suarez, saj naj bi bil prepogosto na tleh, čeprav nad njim ni bil storjen kakšen hujši prekršek. Pulis je predlagal, da je treba takšne "prevarante" kaznovati s tremi tekmami neigranja.

Nekdanjemu napadalcu Anglije in Liverpoola Robbieju Fowlerju se Pulisova ideja o kaznovanju ne zdi smiselna, saj je po ogledu posnetka pogosto težko presoditi, ali je nogometaš res dobil udarec in je padec po tleh upravičen, ali pa želi le preslepiti sodnika. "Če padem in je vse skupaj videti kot simuliranje, jaz pa bom trdil, da je v resnici šlo za prekršek, ali boste rekli, da lažem? Težko je dokazati kar koli."

Fowler, ki je nekoč na tekmi med Arsenalom in Liverpoolom sodnika prosil, naj ne dosodi enajstmetrovke, potem ko je padel v kazenskem prostoru (sodnik ga ni upošteval, Fowlerjev strel z bele točke je vratar ubranil, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Jason McAteere), sicer meni, da je simuliranje postalo preveč razvpito. "Zaradi enega ali dveh osamljenih primerov nima smisla, da toliko govorimo o tej temi."

Redsi ostajajo na Anfieldu
Liverpool je odstopil od gradnje novega stadiona in načrtuje širitev zdajšnjega na Anfieldu, ki je bil zgrajen leta 1884. Redsi so pred dvema letoma napovedali gradnjo novega stadiona v neposredni bližini Stanley Parka, a je vodstvo kluba zaradi finančnih težav projekt zdaj opustilo in bodo raje zdajšnji stadion, ki sprejme 45.000 gledalcev, razširili, da bo sprejel 60.000 gledalcev.

"Na Anfieldu smo doma in vedno smo si želeli ostati na tem stadionu," je povedal generalni direktor kluba Ian Ayre.