Poškodba Lionela Messija buri navijače Barcelone, ki se sprašujejo, kako se bodo Katalonci brez najboljšega igralca kosali z Realom v boju za vrh La Lige. Foto: Reuters
Poškodba Lionela Messija buri navijače Barcelone, ki se sprašujejo, kako se bodo Katalonci brez najboljšega igralca kosali z Realom v boju za vrh La Lige. Foto: Reuters

V Španiji namreč že odštevajo dneve do 21. novembra, ko se bosta na velikem derbiju udarila Barcelona in Real Madrid. Po sobotni poškodbi kolenskih vezi na tekmi z Las Palmasom je namreč glavno vprašanje, ali bo Lionel Messi že dovolj zdrav in pripravljen za igranje na el clasicu.

"Zdaj je čas za okrevanje"
Sam Messi, najboljši nogometaš na svetu zadnjih let, se je odzval na Facebooku in se vsem navijačem zahvalil za podporo, ob zgoraj navedenem zapisu pa je še dodal: "Zdaj je čas, da ustrezno okrevam za vrnitev. Velik objem vsem!"

Zaradi natrganih vezi na levem kolenu velja uradna diagnoza dva meseca brez nogometa, kar bi v običajnih razmerah pomenilo, da bi Messi izpustil ravno še 12. krog Primere Division. A ker bodo Katalonci takrat gostovali pri večnih tekmecih v Madridu, številni navijači in strokovnjaki nekako pričakujejo Messija vsaj na klopi.


Brat: "Leu odleglo, ko je zapustil bolnišnico"

Španski mediji hlastajo po vsaki informaciji in tako je Marca pobarala Lionelovega brata Rodriga: "Velik pritisk je, da bi hitro okreval. Ne ve še, ali bo vpleten v el clasico. Sprva je bil ob poškodbi prestrašen, a ko je zapustil bolnišnico, se je sprostil. Zdaj odloča njegovo telo."

"Ko je postalo jasno, da vseeno ne gre za hujšo poškodbo, mu je odleglo. Leo najbolje pozna sebe. Zagotovo bo pritisk, a sam dobro ve, kaj je treba narediti," je še poudaril Rodrigo Messi, ki je izdal tudi bratovo razočaranje, ker bo moral izpustiti kar štiri reprezentančne tekme Argentine, s katerimi bodo svetovni podprvaki začeli kvalifikacije za SP 2018.