Miroslav Klose je v letošnji sezoni v italijanskem prvenstvu 13-krat zatresel mrežo. Foto: EPA
Miroslav Klose je v letošnji sezoni v italijanskem prvenstvu 13-krat zatresel mrežo. Foto: EPA

V letošnji sezoni je s 13 zadetki prispeval pomemben delež k uvrstitvi rimskega kluba na tretje mesto Serie A in s tem v kvalifikacije za Ligo prvakov. Lazio je v zadnjem krogu pred osmimi dnevi premagal Napoli (2:4) in si zagotovil tretje mesto. V finalu italijanskega pokala je izgubil proti Juventusu z 1:2 po podaljšku.

Klose je v Rim prišel leta 2011 iz Bayerna. "Odločitev, da še eno leto igram za Lazio, sem sprejel z lahkim srcem. Moja družina se v Rimu počuti odlično. Navijači so fantastični, vsak dan znova so nas spodbujali. Res so enkratni. Želim še najprej sodelovati s trenerjem Stefanom Piolijem," je sporočil nekdanji nemški reprezentant. Z elfom je lani postal svetovni prvak. Lani je prehitel Ronalda na večni lestvici strelcev na svetovnih prvenstvih. Dosegel je 16 zadetkov.

Fiorentina odpustila Montello
Vodstvo Fiorentine je odpustilo trenerja Vincenza Montello. Vzrok za predčasno slovo je nespoštovanje stratega. Klub je namreč sporočil, da trener nima več zaupanja vodilnih.

"Pričakovali smo, da se bo trener obnašal bolj spoštljivo do kluba, ki mu je dal toliko, in navijačev," je sporočila Fiorentina. Zadnje čase odnosi na relaciji Montella - Fiorentina niso bili najboljši, strani sta se prerekali zaradi pogodbe, zdaj pa so vijoličasti končali zgodbo. "Zaradi dobrobiti kluba nam ne preostane drugega, kot da se naše poti ločijo," so še sporočili iz Firenc.