Džengis Čavušević (levo) se je končno vrnil, in to z golom in podajo. Vsekakor spodbudna novica in večja konkurenca v slovenskem napadu. Foto: EPA
Džengis Čavušević (levo) se je končno vrnil, in to z golom in podajo. Vsekakor spodbudna novica in večja konkurenca v slovenskem napadu. Foto: EPA
Džengis Čavuševič
Na 52 tekmah v Prvi ligi za Domžale je Čavuševič kljub obilici priložnosti dosegel vsega sedem golov. Strelski preporod je doživel v 2. švicarski ligi pri Wilu (32 golov na 64 tekmah), zdaj pa je dosegel peti gol na 28 tekmi v prvi švicarski ligi. Foto: www.nkdomzale.si

Prvi krog je postregel s tekmo St. Gallen - Young Boys in remijem 2:2, pri čemer je bil v oba domača zadetka vpleten veliki povratnik po dveh hudih poškodbah Džengis Čavušević.

Po debiju v reprezentanci strgal kolenske vezi
Otrok Slovana, ki se je doma v spomin vtisnil kot nepretirano učinkovit napadalec v dresu Domžal, se je med letoma 2010 in 2012 dodobra uveljavil v Švici. Švicarska učinkovitost mu je prinesla tudi vpoklic v reprezentanco in 16. oktobra 2012 je debitiral na tekmi z Albanijo. A že čez 12 dni je sledila katastrofa - huda poškodba kolena in pol leta počitka zaradi potrganih kolenskih vezi. Na začetku lanske sezone se je poškodba ponovila in sledilo je novih dolgih devet mesecev rehabilitacije.

Zadel prvič po skoraj dveh letih
Novo sezone je zdaj 26-letni Čavušević dočakal končno zdrav in tudi v prvi postavi. Že v 13. minuti je zelena številka 20 zatresla nasprotno mrežo za 1:0. To je bil prvi gol Čavuševića po dolgih 22 mesecih (26. septembra 2012 pri Zürichu) in trenutka, ko je bilo videti, da bo postal eden najnevarnejših napadalcev v Švici in hkrati član slovenske reprezentance.

Pripravil evro-avtogol, ki odmeva
Na začetku drugega polčasa sobotne tekme je bil Čavušević vpleten v akcijo, ki pa je obkrožila splet in pritegnila pozornost ljubiteljev nogometa z vsega sveta. Slovenec je napadal in si je z glavo podaljšal žogo proti robu kazenskega prostora, ko je priletel nasprotnik in udaril iz voleja. A namesto da bi Milan Gajić izbil žogo v kot ali avt, jo je z izrednim strelom diagonalno poslal v sam desni zgornji kot svojih lastnih vrat. Na srečo srbskega vezista fantastični avtogol za 2:1 ni bil usoden, saj so Young Boys izenačili v zadnji minuti srečanja.

Vsekakor bo Gajićev avtogol med vročimi kandidati za avtogol nove sezone, a za slovenske ljubitelje nogometa je bistvena igralska vrnitev napadalca, ki bi lahko zaostril konkurenco v reprezentančnem napadu.

Izreden avtogol Milana Gajića po podaji slovenskega napadalca

Čavušević se je vrnil - prvi gol po septembru 2012