Mura je z izločitvijo 31-kratnih bolgarskih prvakov dosegla največji uspeh na evropskem prizorišču. Foto: Marko Vanovšek
Mura je z izločitvijo 31-kratnih bolgarskih prvakov dosegla največji uspeh na evropskem prizorišču. Foto: Marko Vanovšek
Maksim Šackih
Maksim Šackih še iz časov, ko je blestel v dresu kijevskega Dinama. Med letoma 1999 in 2009 je zanj na 215 tekmah dosegel 97 zadetkov. Foto: EPA
Franc Cifer
Franc Cifer je na klop Mure sedel pred kratkim po odhodu Anteja Šimundže v GAK iz Gradca. Foto: MMC RTV SLO
Ermin Šiljak
Ermin Šiljak in njegovi varovanci bodo zdaj vse sile usmerili v državno prvenstvo. Že čez dva tedna bo v Stožicah gostoval Maribor. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prihodnji četrtek bodo muraši v 3. predkrogu Evropske lige najprej igrali v ukrajinski prestolnici, povratna tekma 9. avgusta pa bo najverjetneje odigrana v Mariboru, čeprav naj bi bilo še nekaj možnosti, da bo srečanje v Murski Soboti. Kot je znano, so črno-beli v prvih dveh predkrogih Baku in CSKA iz Sofije pričakali v Lendavi, ker njihov stadion ni izpolnjeval meril Uefe.

Najbolj znano ime Šackih
Arsenal iz Kijeva je bil lani peti v ukrajinskem prvenstvu za Šahtarjem, Dinamom Kijev, Metalistom in Dniprom. Najbolj znano ime v njegovi ekipi je nekdanji napadalec Dinama Uzbekistanec Maksim Šackih. Trener je Belorus Leonid Kučuk, ki je leta 2009 v skupinski del Evropske lige popeljal moldavski Šerif.

Najzanimivejši par tretjega predkroga je na papirju sicer Hajduk - Inter. Samir Handanović bo v dresu črno-modrih na uradni tekmi prvič branil prihodnji četrtek v Splitu, povratno srečanje pa bo teden dni pozneje v Milanu. Žreb je določil, da bo prva tekma najprej v Italiji, vendar sta se kluba nato dogovorila o zamenjavi.

Cifer: Tudi Ukrajinci niso nepremagljivi
"Pohvale za ta velik uspeh si zaslužijo vsi, ki so tu - ne samo nogometaši, ampak vsi, ki poskušajo dati svoje najboljše za naš majhen klub. Vedeli smo, kako igrati proti CSKA-ju, in tudi po zaostanku z 0:1 sem bil prepričan, da lahko izenačimo in napredujemo v naslednji krog. Na koncu so imeli celo nekaj priložnosti za zmago v Sofiji. Naše vodilo je vedno enako: dobro sodelovanje v obrambi, zelo organizirana vezna vrsta in učinkovit napad. Preprosto. Tudi Ukrajinci niso nepremagljivi," je po remiju z 1:1 v Sofiji za spletno stran Uefe povedal 41-letni trener Mure Franc Cifer.

V nedeljo Maribor, prihaja tudi finančna pomoč
Prekmurje bo še pred Arsenalom nov nogometni praznik doživelo že v nedeljo, ko v Fazanerijo ob 18.00 prihaja Maribor. Obetajo se polne tribune. Kot kaže, se počasi premika tudi pri reševanju finančnih težav obubožanega kluba. Za pomoč se je odločilo turistično podjetje Počitek - užitek oziroma Terme Vivat Moravske Toplice, ki je po pisanju spletnega portala pomurje.si klubu nakazalo posojilo 180.000 evrov. Mura bo po dostopnih podatkih z uvrstitvijo v tretji predkrog od Evropske nogometne zveze prejela 270.000 evrov, saj Uefa klube v vsakem predkrogu nagradi z 90.000 evri.

Izrednega občnega zbora, na katerem bo izvoljen nov predsednik kluba, v Murski Soboti še ni bilo. Najprej je bil predviden za 24. julij, vendar so ga zaradi gostovanja v Bolgariji nato preložili na 6. avgust.

Šiljak: Rezultat bi moral biti obraten
Manj zadovoljni so razumljivo pri Olimpiji, ki je izpadla proti Tromsoju. "Tekmo smo začeli zelo dobro, odločno krenili in v prve pol ure narekovali ritem ter imeli priložnosti za gol. Domači so igrali svojo igro, poskušali so z dolgimi podajami in nas niso resneje ogrožali. Na koncu nas je drago stala manjša napaka ob prekinitvi v podaljšku, v zaključku pa smo vse sile usmerili v napad, zadaj puščali veliko prostora in ostali še brez izključenega Radujka. Glede na prikazano bi moral biti rezultat obraten. Na prikazano sem ponosen, bili smo boljši, a smo zelo razočarani zaradi izpada, ker bi si glede na vse bolj zaslužili napredovanje," je po neuspešnem gostovanju na Norveškem dejal trener Ermin Šiljak.

Olimpija je obstala stopničko nižje kot lani, ko jo je po uspešno preskočenih prvih dveh ovirah (Širokem in Bohemiansu) ustavila dunajska Austria.

Zadetka s sinočnje tekme v Sofiji:


Sprejem navijačev ob prihodu domov: