Navijači Nocerine so najeli tudi letalo, ki je ves dan letelo nad prizoriščem in za sabo vleklo napis s sporočilom za igralce. Foto: EPA
Navijači Nocerine so najeli tudi letalo, ki je ves dan letelo nad prizoriščem in za sabo vleklo napis s sporočilom za igralce. Foto: EPA
V Salernu je v nedeljo mrgolelo policistov. Foto: EPA

Lokalni derbi Campanie ima dolgo zgodovino obračunov med navijaškima skupinama. Ker so se tokrat želeli izogniti težavam, so navijačem Nocerine prepovedali obisk tekme. "Če ne moremo na tekmo mi, tudi tekme ne bo," je bilo sporočilo huliganov Nocerine, ki so za tarčo vzeli kar svoje nogometaše in jim zagrozili, da ne smejo stopiti na igrišče. Igralci Nocerine so se na tekmo odpravili z avtobusom, a ga zaradi groženj in strahu niso želeli zapustiti.

Po dolgotrajnih pogajanjih z vodstvom lige so le popustili in s 40-minutno zamudo prišli na zelenico, a takrat se je farsa šele začela. Že v drugi minuti je Nocerina opravila vse tri menjave, v naslednjih 17 minutah pa je pet igralcev odšepalo z igrišča. Eden izmed igralcev je zaradi petelinjenja z nasprotnikom dobil rdeči karton. Na igrišču je ostalo le še šest igralcev, tako da je bil sodnik prisiljen tekmo prekiniti.

Po tekmi je odstopil celoten upravni odbor Nocerine, ki je igralcem prepovedal dajati izjave. Direktor kluba je skušal opravičiti dejanje igralcev. Povedal je, da so bile tri menjave v drugi minuti trenerska odločitev, poškodbe pa so igralci dobili, ker se pred tekmo niso ogreli.

"To je grozen list v nogometni zgodovini," je bil šokiran trener Salernitane Carlo Perrone. Vodstvo lige je že sprožilo disciplinski postopek.