Takole je z nasmehom na obrazu napis med parado dvignil Carlos Tevez. Foto: Youtube
Takole je z nasmehom na obrazu napis med parado dvignil Carlos Tevez. Foto: Youtube
Modri del Manchestra je bučno pozdravil prvi naslov po letu 1968. Foto: Reuters

Argentinec je med parado novih angleških nogometnih prvakov na odprtem avtobusu pokazal napis "R.I.P. Fergie", ki je bil namenjen trenerju Manchester Uniteda Alexu Fergusonu. RIP je kratica za Rest In Peace (Počivaj v miru), besedna zveza pa se uporablja ob smrti.

Tevez je leta 2009 iz vrst Manchester Uniteda, ki se je moral tokrat po dramatični končnici na zadnji tekmi prvenstva zadovoljiti z drugim mestom v ligi, prestopil v vrste mestnega tekmeca Cityja. Eden glavnih razlogov je bila majhna minutaža, ki mu jo je namenjal trener Uniteda Alex Ferguson. Argentinski napadalec in Ferguson se nista razšla v idiličnih odnosih. Ferguson je med drugim povedal, da City ne bo prvak, dokler bo on živ, česar "Carlitos" očitno ni pozabil in je nekdanjega trenerja zbodel na neprimeren način, ki je dvignil na noge otoško javnost.

Vodstvo Manchester Cityja je okrcalo spornega napadalca, ki je bil zaradi neposlušnost v letošni sezoni že suspendiran za nekaj mesecev, in se opravičilo Fergusonu. Oglasil se je tudi Tevez: "Zaneslo me je. Nisem hotel biti nespoštljiv do Fergusona, ki ga občudujem kot človeka in trenerja."