Matjaž Kek je bil lahko zelo zadovoljen s predstavo v drugem polčasu. Foto: EPA
Matjaž Kek je bil lahko zelo zadovoljen s predstavo v drugem polčasu. Foto: EPA
Domagoj Pavičić je na začetku drugega polčasa zatresel mrežo Dinama. Foto: EPA

Vodilni Dinamo, ki je v jesenskem delu ostal neporažen, je spomladi v treh krogih klonil že drugič. Po porazu na stadionu Maksimir proti Hajduku z 0:1 so bili tokrat nemočni še proti izbrancem Matjaža Keka. Po 24 krogih ima Dinamo 56 točk, Hajduk 47, Rijeka pa je tretja s 44 točkami.

V 17. minuti so Zagrebčani povedli. Dani Olmo je sijajno podal pred vrata z desne strani, kjer je Mario Gavranović z glavo zadel proti nekdanjim soigralcem. Še jeseni je tresel mreže v dresu Rijeke. Zadetka se je zelo razveselil in prejel glasne žvižge s tribun. Dve minuti zatem je izenačil Brazilec Araujo Heber. Dominik Livaković je izjemno slabo poslal žogo izpred svojih vrat, prestregel jo je Antonio Čolak, Heber pa je bil na pravem mestu.

Ključna je bila 26. minuta, ko je Marko Lešković prejel drugi rumeni karton. Rijeka je do konca prvega polčasa pritiskala, a se je Dinamu uspelo rešiti.

Na začetku drugega dela je Domagoj Pavičić z močnim strelom z roba kazenskega prostora poskrbel za vodstvo Rijeke. Po uri igri je bil Dinamo v izgubljenem položaju. Veliko napako Filipa Benkovića je unovčil razigrani Heber. Končni izid je postavil rezervist Jakov Puljić s prostim strelom tri minute pred koncem. Z 20 metrov je mojstrsko zavrtinčil žogo prek živega zidu in vratar Livaković je bil prekratek.

Preložena tekma 23. kroga:
RIJEKA - DINAMO 4:1 (1:1)
Heber 19. 60., Pavičić 48., Puljić 87.; Gavranović 17.
RK: Lešković 26./Dinamo Zagreb

Rijeka: Sluga, Zuta, Župarić, Punčec, Leovac, Grahovac, Bradarić (91./Capan), Kvržić, Pavičić, Heber (83./Puljić), Čolak.

Dinamo: Livaković, Stojanović, Lešković, Benković, Sosa, Moro (89./Rrahmani), Doumbia, Ademi, Gojak, Gavranović (82./Hodžić), Olmo.

Sodnik: Damir Batinić (Osijek)



Lestvica: Dinamo Zagreb 56, Hajduk Split 47, Rijeka 44, Osijek 39, Slaven Belupo 28, Inter Zaprešić 27, Lokomotiva Zagreb 24,. Istra 21, Cibalia 18, Rudeš 16.