Jürgen Klopp je bil tvorec preporoda Borussie. Izjemno priljubljen je bil tudi med navijači. Foto: EPA
Jürgen Klopp je bil tvorec preporoda Borussie. Izjemno priljubljen je bil tudi med navijači. Foto: EPA
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je popeljal Real do desetega evropskega naslova, odnesla pa ga je lanska neuspešna sezona, ko mu je Bracelona odnesla vse lovorike. Foto: Reuters

Rodgersu so odpoved dali kar po telefonu nekaj ur po remiju na mestnem derbiju z Evertonom (1:1). Redsi so kljub ogromnim vložkom v ekipo v osmih krogih zbrali le 12 točk in so na desetem mestu prvenstvene lestvice, a le šest točk za vodilnim Manchester Cityjem.

Kdo bo sedel na klop enega najbolj slavnih angleških klubov, ki po številu naslovov zaostaja le za Manchester Unitedom? Prva favorita naj bi bila trenutno brezposelna Jürgen Klopp in Carlo Ancelotti.

Kloppa so lastniki Liverpoola novačili že pred tremi leti, a jim je 48-letni Nemec sporočil, da nima namena zapustiti Borussie. Klopp je po junijskem odhodu iz Dortmunda zavračal številne ponudbe in dejal, da si bo vzel nekaj časa brez nogometa. Nekateri viri so že pred tekmo z Evertonom pisali, da se je Klopp že dogovoril s klubom in da bo podpisal tirletno pogodbo. Klopp je z Borussio dvakrat osvojil naslov nemškega prvaka in jo popeljal v finale Lige prvakov. Na twitterju že poteka akcija Liverpoolovih navijačev "Kop for Klopp", ki si ga zaradi njegove karizme in teženja k napadalnemu nogometu najbolj želijo videti na Anfieldu.

Drugi vroči kandidat je Carlo Ancelotti, nekdanji trener Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-ja in Real Madrida, ki ga je odpustil po koncu prejšnje sezone. Italijan ima izjemen evropski pedigre, saj je Ligo prvakov osvojil trikrat. Po najnovejših informacijah naj bi ga Liverpool kontaktiral, vendar se je Italijan odzval rezervirano, tudi zaradi nedavne operacije hrbta.

Liverpool naj bi novega stratega imenoval v roku enega tedna in po informacijah z Anfielda naj ta ne bi bil začasni.

Če bosta tako Klopp kot Ancelotti zavrnila Redse, naj bi bila v igri tudi nizozemska stratega Frank de Boer in Ronald Koeman. 45-letni de Boer je z Ajaxom osvojil štiri zaporedne naslove prvaka Nizozemske preden ga je v lanski sezoni premagal PSV. Koeman uspešno deluje v Southamptonu, ki je prejšnjo sezono osvojil peto mesto.

Omenjata se tudi dva Italijana, nekdanji trener Chelseaja Roberto di Matteo in nekdanji trener Napolija in Interja Walter Mazzari.