Robert Koren je eden izmed nosilcev igre West Broma, z desetimi zadetki deli četrto mesto na lestvici klubskih strelcev. Foto: EPA
Robert Koren je eden izmed nosilcev igre West Broma, z desetimi zadetki deli četrto mesto na lestvici klubskih strelcev. Foto: EPA
Hawthorns preplavljen z navijači
West Bromwich je mesto s 140 tisoč prebivalci, stadion Hawthorns pa sprejme 28 tisoč gledalcev. Foto: EPA

Matematična veda napredovanja WBA-ja sicer še ni povsem potrdila. Robert Koren, ki je vnovič odigral celotno srečanje, in njegovi soigralci bi morali v zadnjem krogu proti Queens Park Rangersom izgubiti, tretji Hull pa zmagati v Ipswichu, hkrati pa s pomočjo QPR-a nadoknaditi kar 13 zadetkov zaostanka v gol razliki za West Bromom.

Med elito po dveh letih
Southampton, ki se krčevito bori proti izpadu v tretjo ligo, je povedel v 77. minuti po golu Adama Lallane, nato pa je domači rezervist Chris Brunt izenačil le šest minut pred zaključnim sodnikovim žvižgom. Po koncu je množica na razprodanem stadionu Hawthorns preplavila igrišče in skupaj z nogometaši in vodstvom kluba proslavilo povratek v elitno druščino, iz katere so "baggieji" izpadli pred dvema letoma, lani pa so na Wembleyju izgubili ključno tekmo za napredovanje proti Derbyju.

Po Križanu in Ačimoviču še Koren
27-letni Koren, ki je lani septembra podpisal novo dvoletno pogodbo, bo tako po Alešu Križanu (Barnsley) in Miletu Ačimoviču (Tottenham) šele tretji Slovenec, ki bo zaigral v Premiershipu, eni najmočnejših lig na svetu. Dravograjčan je v klub prišel januarja 2007 iz norveškega Lillestroma. Usoda drugega Slovenca v klubu Boštjana Cesarja, posojenega igralca francoskega Marseilla, je še nejasna. Reprezentančni branilec je za WBA letos odigral 24 tekem, a je v zadnjih dveh mesecih izgubil mesto v prvi enajsterici. Angleži lahko po končani sezoni dokočno odkupijo Cesarja, a naj bi Marseille zahteval previsoko ceno.

T. G.