Mauro Zarate je po slabi uri igre podvojil vodstvo West Hama. Foto: Reuters
Mauro Zarate je po slabi uri igre podvojil vodstvo West Hama. Foto: Reuters
Cheikhou Kouyate
Cheikhou Kouyate je po napaki Petra Čecha - ta je slabo ocenil let žoge po predložku Dimitrija Payeta - West Ham popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
Philippe Coutinho
Philippe Coutinho je s krasnim strelom z dobrih 20 metrov Liverpoolu prinesel zmago. Foto: Reuters

Na Emiratesu so gledalci prvo pravo priložnost videli v 11. minuti, ko je Alex Oxlade-Chamberlain z roba kazenskega prostora poskusil z volejem in žogo poslal prek gola. Po dobre pol ure igre so topničarji prek Aarona Ramseyja zatresli še okvir vrat. Valižan je bil v prvem delu med najdejavnejšimi nogometaši domače ekipe, v 39. minuti je z razdalje žogo poslal mimo daljše vratarjeve vratnice.

West Ham je bil v prvem polčasu bolj nenevaren, a so gostje z Upton Parka vseeno na odmor odšli z minimalno prednostjo. V 43. minuti je Cheikhou Kouyate izkoristil slabo posredovanje Petra Čecha po prostem strelu Dimitrija Payeta in zadel za 1:0.

Zarate podvojil vodstvo kovačev
V nadaljevanju so gostitelji večkrat pritisnili na gol kovačev, najnevarnejši za vrata Adriana je bil Olivier Giroud, ki je nekajkrat nevarno sprožil, a izida ni uspel poravnati. Še več, v 57. minuti so gostje vodstvo podvojili. Po slabem posredovanju Arsenalove obrambe je do žoge prišel Mauro Zarate, ki je z 20 metrov z natančnim udarcem z desnico ukanil češkega reprezentančnega vratarja.

Topničarji streljali s slepimi naboji
Do konca tekme so nogometaši iz severnega Londona skušali zaostanek vsaj prepoloviti, vendar njihovi poskusi niso obrodili sadov. Pet minut pred iztekom rednega dela srečanja so nekateri Arsenalovi navijači videli dovolj in že začeli zapuščati stadion, po petih minutah dodatka je glavni sodnik Martin Atkinson oznanil konec mestnega derbija.

Coutinho s krasnim strelom za zmago Liverpoola
Na stadionu Britannia so nogometaši Stoke Cityja večji del bolj ali manj nezanimive tekme uspešno ustavljali poskuse nogometašev Liverpoola, ki so igrali zelo trdo, v peti minuti nadaljevanja je imel med drugim Dejan Lovren srečo, da jo je odnesel brez hujše kazni - prejel je rumeni karton -, potem ko je s komolcem v boju za žogo v obraz zadel Mameja Birama Dioufa. Prave priložnosti so bile na obeh straneh redke, trenutek odločitve pa je nastopil v 86. minuti, ko je Philippe Coutinho z dobrih 20 metrov natančno sprožil in žogo poslal v zgornji levi kot vrat nemočnega Jacka Butlanda.

1. krog, nedeljske tekme:
ARSENAL - WEST HAM 0:2 (0:1)
Kouyate 43., Zarate 57.

Arsenal: Čech, Debuchy (67./Sanchez), Mertesacker, Koscielny, Monreal, Özil, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Cazorla, Coquelin (58./Walcott), Giroud.

West Ham: Adrian, Reid, Cresswell, Tomkins, Ogbonna, Kouyate, Noble, Payet, Oxford (79./Nolan), Zarate (63./Jarvis), Sakho (90./Maiga).

Sodnik: Martin Atkinson

STOKE CITY - LIVERPOOL 0:1 (0:0)
Coutinho 86.

Stoke City: Butland, Johnson, Cameron, Muniesa, Pieters (46./Wollscheid), Whelan, Adam (79./Sidwell), Walters, Van Ginkel, Afellay (78./Odemwingie), Diouf.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Škrtel, Lovren, Gomez, Henderson, Milner, Lallana (63./Can), Ibe (78./Firmino), Coutinho, Benteke.

Sodnik: Anthony Taylor

NEWCASTLE - SOUTHAMPTON 2:2 (1:1)
Cisse 42., Wijnaldum 48.; Pelle 24., Long 79.


Sobotne tekme:
CHELSEA - SWANSEA 2:2 (2:1)
Oscar 23., Fernandez 30./ag; A. Ayew 29., Gomis 55./11-m
RK: Courtois 52./Chelsea

MANCHESTER UTD - TOTTENHAM 1:0 (1:0)
Walker 22./ag

BOURNEMOUTH - ASTON VILLA 0:1 (0:0)
Gestede 72.

EVERTON - WATFORD 2:2 (0:1)
Barkley 76., Kone 86.; Layun 14., Ighalo 83.

LEICESTER - SUNDERLAND 4:2 (3:0)
Vardy 11., Mahrez 18., 25./11-m, Albrighton 66.; Defoe 60., Fletcher 71.

NORWICH - CRYSTAL PALACE 1:3 (0:1)
Redmond 69.; Zaha 39., Delaney 50., Cabaye 94.


Ponedeljek ob 21.00:
WEST BROMWICH - MANCHESTER CITY