Matthias Sammer in Jürgen Klopp sta si jezno zrla iz oči v oči. Foto: EPA
Matthias Sammer in Jürgen Klopp sta si jezno zrla iz oči v oči. Foto: EPA
Roman Weidenfeller
Roman Weidenfeller bo tudi v naslednjih sezonah stal v vratih Borussie. Foto: Reuters

Po dobri uri obračuna nemškega nogometnega prvenstva med Borussio iz Dortmunda in Bayernom je moral zaradi drugega rumenega kartona na klop Brazilec pri Bayernu Rafinha. Ob odhodu z igrišča je izmenjal nekaj krepkih besed s trenerjem Borussie Jürgenom Kloppom. Pri tem se je vmešal športni direktor Bayerna Matthias Sammer, ki je Kloppu vpil "Pusti ga pri miru!" in se mu približal na nekaj centimetrov. Medsebojne grožnje in žaljenja so se sicer hitro končala, a jasno je, da je temperatura pred finalno tekmo Lige prvakov na Wembleyju že zdaj na vrelišču.

Sammer je komentiral, da vse skupaj ni vredno omembe, Klopp pa je priznal, da sta se oba vedla otročje in naivno. Navijači Borussie (seveda je bilo vseh 80 tisoč sedežev zasedenih) so vpili "Judas! Judas! Judas!", s čimer so Sammerju sporočili, da je izdajalec. Spomnimo: leta 1997 je Matthias Sammer z Borussio osvojil naslov evropskega prvaka, leta 2002 pa v vlogi trenerja nemško prvenstvo. Lani julija je postal športni direktor Bayerna.

Vroč obračun v 32. krogu nemškega prvenstva sicer ni odločal o ničemer, saj je Bayern že prvak, Borussia Dortmund pa si je bolj kot ne že zagotovila 2. mesto. Obe ekipi sta igrali z rezervno postavo. Na koncu je bilo 1:1.

Odnose med kluboma je aprila dodatno skrhala novica, da je Bayern za 37 milijonov evrov kupil 20-letnega zvezdnika Borussie Maria Götzeja, ki se bo poleti preselil v München. Morda bo šel po isti poti tudi napadalec Robert Lewandowski, saj se zanj zanimata Bayern in Manchester United. Jürgen Klopp se že ukvarja s scenarijem, če bi Lewandowski odšel in razmišlja o Edinu Džeku. Bosanski napadalec je trenutno član Manchester Cityja.

Weidenfeller na Westfalnu do leta 2016
Vratar Roman Weidenfeller je podaljšal pogodbo z Borussio iz Dortmunda do 30. junija leta 2016. 32-letni Weidenfeller je za rumeno-črne odigral 288 tekem, član zasedbe iz Dortmunda je od leta 2002, z njo pa je v minuli sezoni slavil v državnem in pokalnem tekmovanju.