Luka Zahović bo približno mesec in pol brez nogometa. Foto: BoBo
Luka Zahović bo približno mesec in pol brez nogometa. Foto: BoBo

Zahović se je poškodoval na sobotni tekmi Prve lige proti Krškemu (3:2). Po padcu ob prekršku Lea Ejupa je moral z igrišča v bolnišnico. Ima zlomljeno ključnico, potrebna je bila tudi operacija. Rehabilitacija naj bi trajala najmanj šest tednov, so na svoji spletni strani zapisali pri NK Mariboru.

Trener Darko Milanič je zaradi Zahovićeve poškodbe zelo zaskrbljen. "Z njim imamo napadalca, ki nam je dajal veliko rešitev. V prejšnji sezoni je zabil veliko golov, številne najpomembnejše. Ostajamo brez njega v teh prelomnih trenutkih. To je velik hendikep, saj prihajamo v serijo tekem in zdaj bo treba poiskati nekatere druge rešitve, postaviti zadeve nekoliko drugače."

O zmagi nad Krškim, ko jo je v zadnjih sekundah tekme zagotovil zadetek Aleksa Pihlerja, je Milanič povedal: "Imeli smo res veliko priložnosti, domiselne akcije in škoda, da takrat nismo bili bolj natančni. Slajše je zmagati na takšen način, a bi morali odločiti tekmo že prej."

V torek bo Maribor na razprodanem Ljudskem vrtu proti Hapoelu igral povratno tekmo zadnjega predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Na prvi tekmi je bil izraelski prvak boljši z 2:1.