Sergio Busquets in Tomas Pina. Foto: EPA
Sergio Busquets in Tomas Pina. Foto: EPA

Eden izmed ključnih Barcinih mož in nosilec igre na sredini igrišča je zapustil zelenico v 42. minuti po grobem posredovanju Tomasa Pine, ki je pohodil gleženj Katalonca. Pina je sicer pozneje dobil rdeč karton za prekršek nad Neymarjem, dvakratnim strelcem na povratnem srečanju. Prve napovedi so bile, da gre za hujšo poškodbo, a po dodatnih zdravniških pregledih naj bi Busquets manjkal od tri do štiri tedne, kar je vseeno bistveno manj, kot so bile prve (črne) napovedi.

26-letni španski reprezentant in nepogrešljivi člen udarne enajsterice Barcelone ima nategnjene vezi gležnja, okrevanje pa bi se maksimalno lahko zavleklo do enega meseca. V Kataloniji upajo, da bi bila sanacija hitrejša in bi nanj lahko računali že 18. marca na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju, oziroma vsaj štiri dni pozneje, ko bo na sporedu veliki derbi španskega prvenstva z madridskim Realom.

V finalu pokala, ki bo 30. maja, se bo Barcelona pomerila z Athletic Bilbaom. Baski so z 2:0 v gosteh ugnali Barcinega mestnega tekmeca Espanyol in napredovali s skupnim izidom 3:1. Tako pri Athleticu kot pri Barceloni, ki sta najuspešnejša kluba v tem tekmovanju (Barca 26 naslovov, Baski 23), želijo finale odigrati na Santiago Bernabeuu, kjer domuje madridski Real, saj gre za nevtralni stadion z največjo kapaciteto. Pri Realu se za zdaj s to zamislijo ne strinjajo.