Dirke po Hrvaški letos ne bo aprila, ampak naj bi potekala od 1. do 6. oktobra, če bodo seveda pokrovitelji zagotovili dovolj denarja. Foto: Reuters
Dirke po Hrvaški letos ne bo aprila, ampak naj bi potekala od 1. do 6. oktobra, če bodo seveda pokrovitelji zagotovili dovolj denarja. Foto: Reuters

Dirka po Hrvaški (Tour Of Croatia) bi se morala začeti 23. aprila, na šestetapni preizkušnji pa je sodelovanje potrdilo 20 ekip. Tudi tokrat bi bili prenosi etap na nekaterih pomembnih televizijskih postajah, tudi na Eurosportu.

Toda zalomilo se je pri denarju. Nekateri veliki pokrovitelji so organizatorjem zadnji hip obrnili hrbet, tako da se je direktor dirke Ivan Črnjarić odločil, da raje ne tvega. Dirko bodo zdaj poskušali izpeljati med 1. in 6. oktobrom.

Dirko po Hrvaški so prvič izvedli aprila 2015, ko je bil skupni zmagovalec poljski kolesar Maciej Paterski, drugi pa je bil Primož Roglič. Projekt sta podprla tako Hrvaška turistična zveza kot ministrstvo za turizem, seveda ob zavedanju, da bodo prenosi na Eurosportu lepa priložnost za promocijo države.

Polanc zadržal četrto mesto
Nizozemec Fabio Jakobsen (QuickStep) je zmagovalec tretje etape Dirke po Turčiji. V šprintu glavnine je bil močnejši od Sama Bennetta (v skupnem seštevku je ostal na vrhu) in Marka Cavendisha. Jan Polanc je bil v času zmagovalca 29., skupno je zadržal četrto mesto.

Dirka po Turčiji, 
Canakkale-Edrimit, 123 km:             
  1. F. JAKOBSEN      NIZ      2:50:12 
  2. S. BENNETT       IRS              
  3. M. CAVENDISH      VB          vsi 
  4. C. EWAN          AVS              
  5. C. NOPPE         BEL         isti 
 ...                                   
 29. J. POLANC        SLO          čas 
                                       
Vrstni red po 3. etapi:                
  1. S. BENNETT       IRS     11:04:08 
  2. F. GROSSSCHART.  NEM        +0:20 
  3. J. VALENCIA      KOL         0:22 
  4. J. POLANC        SLO         0:26 
  5. G. RODRIGUEZ     ŠPA         0:26