Šport
(2)
Mateja Šimic
Mateja Šimic bo avgusta nastopila na svojih drugih olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Mateja Šimic v Mehiki potrdila olimpijsko vozovnico

Zmagala je Švicarka Jolanda Annen
8. maj 2016 ob 20:16
Ciudad de Mexico - MMC RTV SLO, STA

Najboljša slovenska triatlonka Mateja Šimic je na tekmi svetovnega pokala v mehiškem Huatulcu osvojila 11. mesto in si zagotovila vozovnico za olimpijske igre, ki bodo avgusta v Riu de Janeiru.

Tekma v Huatulcu je bila zadnja tekma svetovne triatlonske serije, kjer si je bilo mogoče zagotoviti nastop na olimpijskih igrah avgusta letos v brazilskem Riu. Čeprav je imela najuspešnejša slovenska triatlonka nastop v Riu praktično že zagotovljen, pa ni ničesar prepustila naključju, ampak je šla na tekmo na vso moč.

"Že nekaj dni prej, pa tudi med tekmo, nisem imela pravih nog. Plavanje je bilo namreč boj za preživetje v pravem pomenu besede - voda je imela namreč 30 stopinj Celzija, zunaj pa je bilo 38 stopinj Celzija," je dejala Šimičeva.

Kljub veliki vročini in številnim klancem na kolesarskem delu je 36-letna Ljubljančanka prvi dve tretjini tekme opravila z odliko, saj je bila zelo konkurenčna za najvišja mesta in v prvi skupini. Na tekaškem delu se je počutila slabše, kljub temu pa je dala vse od sebe in si zagotovila 11. mesto. S tem je doživela olajšanje, saj se uradno kvalifikacijski nastopi za OI končajo 15. maja. "Nekaj časa si bom vzela za oddih, nato pa se začnejo priprave na moje druge olimpijske igre," je še dejala Šimičeva, zadnja leta z naskokom najboljša slovenska triatlonka.

Na zaradi vročine zelo težki tekmi v Huatulcu je prvič zmagala Švicarka Jolanda Annen s časom dveh ur in 14 minut, slovenska tekmovalka je za njo zaostala nekaj več kot dve minuti.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
lookaaa
# 09.05.2016 ob 09:57
Bravoooooo!
kolkrkaplc
# 09.05.2016 ob 13:44
Piši razglednico.
Kazalo