Šport
Dejan Mihevc
Dejan Mihevc bo v naslednji sezoni vodil klub iz Novega mesta. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Mihevc postal novi trener Krke

V zadnjih letih vodil Tajfun
8. junij 2016 ob 17:06
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

KK Krka ima novega trenerja. Vodenje članske ekipe je prevzel 38-letni slovenski trener Dejan Mihevc.

Mihevc prihaja iz Šentjurja, kjer je zadnji dve sezoni vodil ekipo tamkajšnjega prvoligaša Tajfuna in v sezoni 2014/15 z njim osvojil naslov državnega prvaka in slovenski superpokal.

Na Otoku postal državni prvak
Šentjurčan je trenersko pot začel v mlajših selekcijah domačega kluba in kot pomočnik več trenerjem članske ekipe. Kariero je nadaljeval pri Košarkarski zvezi Slovenije kot vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij in selektor kadetske reprezentance. Deloval je tudi na Otoku, kjer je vodil ekipo London Leopards in z njo osvojil naslov državnega in pokalnega zmagovalca in bil imenovan za trenerja leta v diviziji 1.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
rangerno1
# 08.06.2016 ob 17:28
Sem mnenja, da je to odlična poteza Krke. Dejan je naš trener, je mlad, sposoben, moderen če hočete, predvsem pa 2 razreda boljši in bolj sposoben trener od Anzulovića. Če sem pošten in objektiven dobra poteza Krke.

Mimogrede, tudi laški Zlatorog si lahko oddahne, saj je Pivovarna Laško oz. Heineken še naprej sponzor, upajmo pa da dajo po možnosti kakšen € več, kot minulo sezono.

Upajmo, da si je z naslovom prvaka tudi Helios zagotovil zdravo prihodnost. Na vrsti je še Olimpija, da potegne par pametnih in zdravih potez vsaj kar se velik štirice tiče. Vprašanje pa kako bo s Šentjurjem, verjetno bodo šli kakšen korak nazaj, kar je velikokrat lahko tudi dobro. Rogaško drugo leto pričakujem nekje na tem nivoju in tako naprej.

Predvsem pa upam, da bodo vsi ti klubi dali več priložnosti mladim, še posebej pa tisti, ki imajo dobre mladinske pogone in ne transformirajo teh potencialov v članske ekipe.
Belphegor
# 08.06.2016 ob 17:11
vse je bolje od teh klovnov na krkini klopi letos
megla111
# 08.06.2016 ob 17:28
Moje mnenje je, da je Mihevc eden boljših in perspektivnejših trenerjev na slovenskih tleh...

To mislim, da je za Krko samo dobro...Anzulović ni bil t od trenerja....Mihevc ima največ znanja...
domen_92
# 08.06.2016 ob 17:33
Glede na letošnjo sezono je to zagotovo okrepitev
Neymar_
# 08.06.2016 ob 18:12
@tuditi

Toliko težav pri sestavi moštva kot jih je imel letos Mihevc pri Tajfunu ni imel nihče v ABI in pa v državnem prvenstvu. Na koncu, ko se je ekipa malce normalizirala bi kmalu "presenetil" Olimpijo. Mislim, da je dober trener. Mlad, talentiran in vsekakor bi znal mlajšim ponuditi priložnost, kar v zadnjih sezonah ni bila ravno redna praksa pri Krki. Pričakujem prihod vsaj enega, mogoče dveh igralcev Tajfuna v Krko in pa vključitev Zupana in Janca.
b.manfi
# 08.06.2016 ob 18:18
Tudi jaz mislim, da je mihevc dober trener, dobra poteza krke
b.manfi
# 08.06.2016 ob 20:01
SloEdge
še žal ti bo ker ne boš letos kupil letne karte:) Mihevc bo raztural, sam če mu rata dobit in naredit ekipo.
darkwader
# 08.06.2016 ob 19:43
No evo, kot navijač UO sem lahko spet samo fovš, pri Krki že delajo plane za naslednjo sezono, pri UO pa se še vedno menijo kdaj naj bi se sploh sestali.
lojal
# 08.06.2016 ob 19:16
Mihevca bo spet Drobnjak vodil :-)
b.manfi
# 08.06.2016 ob 18:20
SloEdge
Kaj pa je tako narobe z mihevcem? Cesa ne vemo?
mladi portugizac
# 08.06.2016 ob 21:43
Davison, za zupana ti je že delko odgovoril. Glede Bolčine pa močno dvomim, da ga bo Mihevc vlekel v nm, saj mu je v tajfunu take štale delal na parketu, da je glava pekla. Res si ne želet povratka norega Bolčine!
davison20
# 08.06.2016 ob 18:32
Nisem ne zadovoljen, ne nezadovoljen. ABA liga ni ravno merilo, ker jo je Tajfun letos prvič odigral, privič je bil tudi Mihevc na taki poziciji. In če smo pošteni, ni bil veliko slabši od Krke, sploh pa ne v času, ko jo je vodil Velič. U kompletno ekipo bi bil Tajfun zelo konkurenčen kar je pokazal prvih 7 tekem. Ne vem pa, kako bo funkcioniral pod pritiskom v NM. V Šetjurju je vsa leta deloval brez nekih velikih zahtev, medtem ko pa bo v Krki zahteva osvojitev pokala, DP, ABA liga in še Evropa. Bomo videli kaj bo prinesel čas. Upam, da ostaneta vsaj Tomič in Rebec za ostalo pa da vidimo in da se Dimec prebudi
jurecar
# 08.06.2016 ob 17:07
Pogrešam Džileta
delko car
# 08.06.2016 ob 20:11
Nejc Zupan 203 cm letnik 96, Krkin mladinec
Peter F.
# 08.06.2016 ob 19:19
Džikič za manj kot 200.000 na leto ne bo prišel. Občutno preveč za Krko.
čarli23
# 09.06.2016 ob 09:16
MiD Mihevc lahko ekipo mladih slovenskih igralcih, ki še imajo pogodbo za zmerno ceno dobro dopolni. Taka ekipa pa bi tudi zagotovo v domačo dvorano pritegnila precej več gledalcev, kot jih je bilo v tej sezoni, ko so z izjemo Lapornika in v drugem delu Rebca, glavno vlogo imeli tujci.
Spet te ene in iste pravljice, gledalci bodo hodili gledati kvalitetno ekipo, kvalitetne igralce pa če so to tujci ali domači. Sej lahko ekipo sestaviš iz domačih novomeških ali slovenskih igralcev, samo če so ti igralci v ABA ligi nekonkurenčni bodo sledili porazi in dvorana bo hitro prazna.

PG: Rebec, Bratož, Janc
SG: Kastrati, tujec ? ...
SF: Lapornik, Zupan, Kovačevič
PF: Ritlop, Balažič
C: Dimec, Polutak ...

Ta tvoja ekipa nima kaj delati v ABA ligi...Kaj je v 5 letih v Krki pokazal Kastrati da si zasluži še eno priložnost in to po tvojem celo kot nosilec? Dimec kot prvi center v ABA ligi? Zupan in Janc še v slovenski ligi na posoji nista bila noben presežek pa sta igrala v slabih ekipah. Kovačević na krilu? Ritlop kot nosilec na 4 ki? WTF?
davison20
# 08.06.2016 ob 20:09
1 Tomič, rebec
2 čebular, kastrati
3 luka lapornik, maj kovačevič, zupan
4 čakarun, balažič
5 lalič, dimec, polutak
Kot 13. in 14. igralec pa še najbolša 2 izmed krkinih mladcev.

Katerega Zupana si mislil? Čakarun bo najverjetneje ostal v heliosu, če bodo Avstrijci dali toliko kot npr. Krka in ostane Vulič, se zna pa zgoditi, da pride z Mihevcem ponovno Bolčina.
machnau
# 08.06.2016 ob 19:21
Dzile ima zdaj njegov Partizan.... Ni blo nobene variante da bi prisel.
machnau
# 08.06.2016 ob 19:13
Itak je mislil Jureta...
Peter F.
# 08.06.2016 ob 18:55
Košarka v Novem mestu ima trdne temelje in dve sezoni brez naslova, ne pomenita katastrofe, da bi klub propadel. Finačni in organizacijski pogoji so verjetno najboljši v Sloveniji. In izbira mladega perspektivnega slovenskega trenerja, se mi zdi odlična izbira. Verjetno mu bo še kakšen igralec sledil iz Tajfuna, predvsem pa je potrebno več priložnosti dajati Slovencem in tujce z enoletnimi pogodbami imeti res samo za dopolnitve na položajih, kjer jih z domačimi ne morejo.
Mislim da lahko na Krko v novi sezoni gledamo z optimizmom.
alen-custic
# 16.06.2016 ob 18:10
Ceola Clark prva okrepitev pri Krki :)
mladi portugizac
# 09.06.2016 ob 09:05
Lalića bi jaz probal za vsako ceno obdržati. On je res primer tujca z dodano vrednostjo, saj gre za dokazano dobrega igralca in to pod košem, kjer imamo (za razliko od branilskih položajev) v sloveniji deficit. Torej, če je potrebno kje odpret denarnico, naj jo za Lalića!
MiD
# 09.06.2016 ob 08:10
Strinjam se, da je poteza Krke dobra. Očitno v Novem mestu vedo, kaj hočejo in tudi koliko bodo za to vložili sredstev. Ekipa bo prevetrena, kar je po zadnji sezoni logično. Kdo bo moral iti in kdo bo ostal je še vprašanje. Govori se o vrnitvi Bratoža, kar pomeni da bosta Rojc in verjetno tudi Tomič morala oditi. Verjetno se bo domov vrnil Jure Balažič, torej odhaja Ivanov. v Novo mesto se bo zanesljivo vrnil Nejc Zupan, ki sicer svoje priložnosti v Portorožu ni najbolje izkoristil, je pa še vedno upanje, da bo napredoval in postal morda prava zamenjava za Eda Muriča. Mulaliča bi lahko zamenjal še en domačin Maj Kovačevič. Iz Rogaške se bo verjetno vrnil tudi Jure Ritlop, ki bi lahko pod Mihevčevim vodstvom in ob pomoči Balažiča zelo napredoval. Vprašanje je ali bo ostal Lalić. Če ne bo, bodo verjetno poiskali še enega centra, ki bo ob Polutaku zamenjava Dimcu.
možna postava Krke v naslednji sezoni:
PG: Rebec, Bratož, Janc
SG: Kastrati, tujec ? ...
SF: Lapornik, Zupan, Kovačevič
PF: Ritlop, Balažič
C: Dimec, Polutak ...
Mihevc lahko ekipo mladih slovenskih igralcih, ki še imajo pogodbo za zmerno ceno dobro dopolni. Taka ekipa pa bi tudi zagotovo v domačo dvorano pritegnila precej več gledalcev, kot jih je bilo v tej sezoni, ko so z izjemo Lapornika in v drugem delu Rebca, glavno vlogo imeli tujci.

Zdaj z zmernim optimizmom čakam na naslednje poteze Krke in seveda tudi ostalih slovenskih klubov. Predvsem si želim, da bi vsi klubi z Heliosom, Zlatorogom in Olimpijo na čelu svoje postave dopolnili z mlajšimi domačimi igralci in največ dvema ali tremi (resnično dobrimi) tujci.
delko car
# 08.06.2016 ob 20:17
drugače pa je ideja o Kovačeviču super. Je NOVOMEŠČAN, kar pomeni takoj kakšnega gledalca več, Slovenec za kvoto (čeprav s tem kot kaže ne bodo mel problemov) in imel je dobro sezono v dresu Širokega 13 točk na tekmo, 38% met za 3, okol 50% za 2, in 90% prosti meti. Tudi sam si želim Bolčine (zamenja Laliča, z Dimcem se borita za minute) in Balažiča. V primeru, da bo igral Lalič (ali podoben kaliber), je Bolčina smiseln na krilnem centru.
Peter F.
# 08.06.2016 ob 18:58
portugizac: katerega Balažiča to misliš na 4? Jureta?
mladi portugizac
# 08.06.2016 ob 18:52
Zadovoljen z izborom, sicer malo presenečen, a zadovoljen. Končno spet slovenski trener, mlad in obetajoč. Naslednja logična poteza je seveda, da iz Tajfuna pripelje Čebularja kot zamenjavo za Sinovca. Vem, da se s tem mnogi ne bodo strinjali, atako to je in to bi bila naslednja dobra potezaKrke. Jaz bi sestavil tako ekipo:
1 Tomič, rebec
2 čebular, kastrati
3 luka lapornik, maj kovačevič, zupan
4 čakarun, balažič
5 lalič, dimec, polutak
Kot 13. in 14. igralec pa še najbolša 2 izmed krkinih mladcev.
mladi portugizac
# 16.06.2016 ob 13:08
To je logično in pričakovano.
Jaz ga pogrešal ne bom, saj so njegove igre obe sezoni preveč nihale, pri čemer so bile v veiki večini tekme, ko "ni imel svojega dne". Mulalić ima rel. mehko rokco, zelo dobro tehniko vodenja žoge in je tudi rel. hiter, a po drugi strani vse preveč muči žogo in je ne odda rad, s čimer pogosto za..ebe napad svoje ekipe. Za slo. razmere je soliden igralec in verjamem, da bo kariero nadaljeval v enem od vodilnih slo. klubov, a v Krki želim na njegovi poziciji nov obraz.
sam-zee
# 09.06.2016 ob 09:10
Vso srečo, Dejan! Jaz te bom pogrešal v Šentjurju, ni šlo brez napak, a košarka je naredila korak naprej. Upam da se trend vendarle ohrani in nadaljuje. Predvsem v delu z mladimi!
delko car
# 08.06.2016 ob 22:24
Kaj pa je Bolčina delal na parketu?
Bil je drugi igralec Tajfuna ob veliko manjši minutaži. Je verjetno edini potencial za krilnega centra v članski reprezentanci do Macure (99). Po mojem mnenju bo naslednje leto ali, v Krki, ali v Olimpiji, ali v Heliosu...
b.manfi
# 08.06.2016 ob 20:11
darkwader
že 15 let čakamo,da zrihtajo stvari. imel sem privilegij hodit v tivoli na najboljše evroligaške tekme. to je bil užitek. samo takrat je bil dnar pa še slovenski igralci so bili na precej višjem nivoju. v takratnih ekipah so bile legende (hauptman, zdovc, kotnik...) in zvezde (milič, jaskevičius..). imel si kaj videti. takrat so vsi govorili o miliču.. spomnim se, da nisem umaknil oči stran, ko se je ogreval pred tekmo. al pa sagadin, s svojo pojavo.. ne razumem, da ni interesa, da se olimpija zrihta. mislim, da jo vsi pogrešamo.
SloEdge
# 08.06.2016 ob 19:26
@b.manfi, prav ene toliko kot je narobe z Anzulovićem.
pistacija
# 15.06.2016 ob 02:19
Mulalič odhaja
davison20
# 11.06.2016 ob 14:46
martin218, kakšen Polutak, se malo žgancev bo moral pojest, drugače pa naj bi Murič lahko odšel iz Partizana. Pa kakšen Nikolič??

Rebec, Bratož, Tomič (Rebec in bratož sta si preveč podobna v stilu igre)
Čebular, Mulalič, Janc
Lapornik, Kovačevič
Balažič, Čakarun, Bolčina??
Lalič, Dimec, Polutak
davison20
# 09.06.2016 ob 13:44
Na kosarka.si je napisalo, da je imel Mihevc še enoletno pogodbo s Tajfunom in da se Krka ni obrnila na klub??

http://www.kosarka.si/v-tajfun-odmevno-trenersko-ime-v-igri-dva-kandidata/
Neymar_
# 09.06.2016 ob 12:37
Glede na to, da je bil v postu napisan na mesto kjer je ponavadi član prve peterke mi je razumljivo, da je mišljen kot prva štirica. Ima pogodbo s Krko, ima pa tudi dogovor o 1,5 letni posoji, zaenkrat je minilo pol leta...
davison20
# 09.06.2016 ob 12:27
Rebec, Bratož, Tomiča bi obdržal, saj smo tudi letos imeli 3 organizatorje. Daš pa enega na dvojko po potrebi. Lalič bi skoraj moral ostati ali pa poleg Dimca en jak center, lahko tudi kakšen američan, samo v ekipi mora biti samo eden, da ni sranja :) Kastrati, kaj jaz vem, je imel dobre in slabe tekme. Namesto Sinovca bi pa lahko pripeljali Čebularja in upajmo, da se vrne Balažič zaključit domov kariero.
MiD
# 09.06.2016 ob 09:57
Ritlopa nisem ga napisal kot prvo štirico, ampak kot igralca, ki ima s Krko veljavno pogodbo.
Neymar_
# 09.06.2016 ob 09:41
@MiD

Jure Ritlop prva štirica Krke? V ABA ligi? No ali pa v državnem prvenstvu saj je vseeno.. Sicer ne vem katerega Ritlopa imaš v mislih ampak če je to igralec, ki je v letošnji sezoni v 5 minutah dosegal 1 točko na tekmo za ROGAŠKO potem pa res ne vem kaj si pojedel, da ga pišeš kot prvo štirico.
martin218
# 11.06.2016 ob 13:11
Mihevc je super izbira. Upam, da bo dal dobrim mladim priložnost. Če pripelje par igralcev iz Tajfuna, sploh ne bo slabo. Krilni center Parks, Bolčina in Bratož so se dokazali, da zmorejo igrati ABA ligo. Sedaj je na njih, da se dokažejo, da lahko v njej obstanejo.

1. Rebec, Bratož
2. Sinovec, Mulalič
3. Lapornik, M. Nikolič
4. Parks, Bolčina
5. Lalič, Polutak

Ritlop, Janc in Zupan se letos niso dokazal. Za ABA ligo moraš v slovenski ligi izstopat. Nihče od njih ni prišel v prvi ligi niti biti blizu standardnem članu prve peterke. Naj letos igrajo prvo ligo in se zares dokažejo.

Bi pa dal Mitji Nikoliču iz Olimpije še eno šanso v ABA ligi, enako Mahkoviču. Za oba menim, da sta žrtvi Potočnika, ne lastne nesposobnosti. Nikolič je taka tipična trojka, ki jih v Sloveniji ni veliko in bi bilo prav, da se ga forsira. Ne bi bil prvi in ne zadnji športnik, s katerim je bila slovenska športna srenja zelo dolgo potrpežljiva. Mnogi so tako potrpljenje izkoristili.
piresica
# 09.06.2016 ob 10:18
Čestitke Krki za pametno kadrovanje. Klub vleče pametne poteze, Mihevc je močna okrepitev Krke, Najbolje je za mlade igralce. Ti bodo pod vodstvom Mihevca sigurno napredovali . Žal pa mi je Olimpije . Pri Krki postopajo pametno , takoj analizirajo preteklo sezono in ukrepajo . Čeprav sem navijač Olimpije spoznavam , da je njegovo vodstvo gnilo. Sezona katastrofalna , prav tako vodenje kluba in trenersko delo , ukrepov pa ni. Ukrepali bodo , če bodo pred začetkom sezone , ko bodo vsi kvalitetni trenerji že zasedeni. Potem pripeljejo nekega zelenca , za malo denarja brez znanja in izkušen . Direktor pa si veselo baše svoje žepe . Nam navijačem pa žrejo živce.
mladi portugizac
# 09.06.2016 ob 07:54
Bolčina je neusahljiv vir noro neumnih napak v noro odločilnih trenutkih. Zagotovo je boljši od Dimca, ki je sedaj v Krki (in ima pogodbo še za 2 leti), to se strinjam, ampak, da bi igro Krke pod košem gradili okoli Bolčine? Ne, tega si pa ne želim!
jurecar
# 08.06.2016 ob 22:32
Kovačevič že, samo tip je totalna bruka v obrambi, pa tudi nivo katerega je igral je vprašljiv...
MESSI 22
# 08.06.2016 ob 19:17
Đikić naj se vrne bo še najbolje,saj tako je moje skromno mnenje.
SloEdge
# 08.06.2016 ob 20:07
@b.manfi : dvomim da bo res kaj iz te moke, se pa rade volje pustim demantirat z rezultati :)
-tuditi
# 08.06.2016 ob 17:34
Ok v prejšnji sezoni je imel rezultat s Tajfunom, v tej sezoni pa totalno popušil. Slabo v ABA ligi, še slabše pa v DP-ju, Evropa pač sodelovali so to pa je to.
SloEdge
# 08.06.2016 ob 19:50
@darkvader sej ni velike razlike če neumnosti delaš takoj ali pa malo kasneje :D
SloEdge
# 08.06.2016 ob 17:47
Hehe, ne mi minuse pribijat... letne karte pejte kupit če se ne strinjate z mano :D
Zlobni genij
# 08.06.2016 ob 17:29
Nic presenetljivega, Cebularja si namrec Krka ne more privosciti. ;)
SloEdge
# 08.06.2016 ob 17:18
Najmanj ena letna karta prodana manj.
Dost imam tega sranja, same pajace vozijo mi pa naj bomo ovce in plačujemo 100€ + za letne karte.
Dober da obstajajo Žoltasti troti in bomo v NM lahko vsaj normalen basket hodil gledat.

Pa srečno, Kekci !
Kazalo