Navijači Mure so znova prišli v Ljubljano v velikem številu. Zbralo se jih je več kot tisoč. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Mure so znova prišli v Ljubljano v velikem številu. Zbralo se jih je več kot tisoč. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetka s tekme Olimpija – Mura

Olimpija je prejšnji teden izgubila z Aluminijem in ni unovčila novega spodrsljaja Maribora, ki na štajerskem derbiju v Celju ni osvojil niti točke. Po odličnem začetku sezone vzdušje ni več idilično, julijske plače zamujajo ...

Hadžič komaj čaka na konec prestopnega roka

Po porazu v Kidričevem so poskušali Ljubljančani vtis popraviti proti murašem, a jim to ni uspelo. Sobočani so se odlično postavili na igrišču, domačim niso dopustili veliko priložnosti, na začetku drugega polčasa so celo povedli. Toda nato so storili veliko napako, Olimpija pa je izenačila in ostaja edini prvoligaš, ki ga Mura po vrnitvi med elito še ni uspela premagati. Po odigranih šestih tekmah nove sezone varovanci Anteja Šimundže sicer še nimajo poraza.

V prvem polčasu brez zadetkov
Mura se v Ljubljano ni prišla samo branit, a je vseeno pred svojimi vrati postavila čvrst zid, s katerim so imeli gostitelji velike težave. Muraši so imeli pred skoraj 5.000 gledalci prvo lepšo priložnost na tekmi, ko je Luka Šušnjara ušel Janu Andrejašiču in streljal, toda zadel le zunanji del mreže.

Olimpija, ki je igrala brez poškodovanega Asmirja Suljića in bolnega Vitalijsa Maksimenka, je imela najlepšo priložnost v prvem delu v 32. minuti, ko je Endri Cekici po samostojnem prodoru v kazenskem prostoru prišel do ugodnega položaja za strel, a meril previsoko.

Nardin: Ljudje okoli Mandarića nočejo prodati Olimpije

Mura v 53. minuti povedla
Drugi polčas se je začel s pritiskom domačih, Stefan Savić bi lahko poskrbel za vodstvo, vendar je zgrešil žogo. Kazen je prišla v 53. minuti, ko je bil Šušnjara spet hitrejši od svojega čuvaja, tokrat Mirala Samardžića, prišel sam pred vratarja Nejca Vidmarja in poslal žogo mimo njega.

Štiri minute pozneje je od daleč lepo streljal domači vezni igralec Marko Putinčanin, toda izkazal se vratar Matko Obradović, ki pa ima tudi nekaj krivde, da je prišlo do izenačenja. V 66. minuti je podajal žogo do Jona Šporna, ki ni vedel, kaj se dogaja za njegovim hrbtom, Tomislav Tomić mu je žogo odbil do Endrija Cekicija. Ta je nato nesebično žogo vrnil Tomiću, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Mura z odigrano tekmo manj (12. septembra se bo na preloženi tekmi pomerila z Domžalami) zaostaja dve točki za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Mura z odigrano tekmo manj (12. septembra se bo na preloženi tekmi pomerila z Domžalami) zaostaja dve točki za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Rdeči karton Šušnjare
Po obdobju mirne igre brez priložnosti si je Šušnjara v 77. minuti zaradi ugovarjanja sodniku oziroma nešportnega brcanja žoge prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. Ljubljančani tega niso znali izkoristiti, čeprav so imeli nekaj priložnosti. Zapravili so jih Cekici, Rok Kidrič in Menalo, čigar strel je v zadnjem trenutku blokiral Marin Karamarko.

Preostale tri tekme 7. kroga bodo v nedeljo, tudi obračun v Ljudskem vrtu med Mariborom in Bravom (ob 20.10), ki si ga boste lahko ogledali v prenosu na TV SLO 2.

7. krog:
DOMŽALE - ALUMINIJ
Zaradi močnih udarcev strel, preobilnih padavin in razmočenega igrišča je bila tekma preložena na ponedeljek ob 18.00.

OLIMPIJA - MURA 1:1 (0:0)
4.900; Tomić 66.; Šušnjara 53.
RK: Šušnjara 77.

Olimpija vs Mura( id: 18355574 datum: 25.7.2019)

Nedelja ob 16.00:
TRIGLAV - CELJE

Ob 18.00:
RUDAR - CB24 TABOR SEŽANA

Ob 20.10:
MARIBOR - BRAVO
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ekipa
ZRPGToč.
Olimpija742114:614
Aluminij64207:214
Mura633013:812
Celje623111:99
Tabor Sežana63037:89
Maribor61328:86
Triglav62049:146
Bravo61236:95
Rudar60336:123
Domžale50238:132