David Planko je zadnje tri sezone igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
David Planko je zadnje tri sezone igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

V Podmežakli ostajata tudi Luka Kalan in mož odločitve v finalu preteklega državnega prvenstva Miha Logar.

Planko je bil je član mlade reprezentance, želi pa si nastopov tudi v članski izbrani vrsti. Pravi, da zanj poletnega oddiha ni: "Na novo sezono se že pripravljam. Družbo na treningih mi delata brata Ograjenšek. Bazične priprave so zelo pomembne, zato ni časa za poletne oddihe. Komaj čakam, da se pridružim ekipi na skupnih pripravah. Do takrat pa bom treniral doma."

Pred tremi leti je zapustil Celje in zaigral za Olimpijo. Tri sezone v Ligi Ebel so bile zelo koristne. "V celjski članski ekipi sem igral v takratni Ligi INL. Seveda sem si želel prestopiti v boljši in močnejšo ligo. Prestopil sem v Olimpijo in tam odigral tri sezone. Na začetku sem se lovil, Ebel je bila nekaj nivojev boljša liga, vse je bilo močneje in hitreje od tistega, kar sem bil vajen. A s časom sem ujel ritem in igral vse bolje. Takrat je v Ljubljani igralo nekaj fantov iz Celja in hitro sem se prilagodil. Tekmeci so bili večinoma boljši, ampak na takih tekmah se lahko naučiš zelo veliko. Zdaj je čas, da znanje pokažem v novi sredini," je pojasnil Planko.

Prav dolgo ni razmišljal
Želel si je spremembe, zato se je odzval vabilu jeseniške uprave: "Kmalu po koncu sezone me je poklical predsednik Jesenic Anže Pogačar. Ponudil mi je mesto v ekipi, povedal je svoje pogoje in želje. Vse skupaj se mi je zdelo zanimivo in sprejel sem ponujeno mesto v ekipi Jesenic. K temu je pripomogla negotovost v Ljubljani, drugih zanimivih ponudb pa tudi ni bilo. Vem, da so razmere za delo na Jesenicah zelo dobre, da je ekipa ambiciozna, dokaj mlada in da v garderobi vlada dobro vzdušje. Prav dolgo nisem razmišljal in v novi sezoni bom igral v rdečem dresu."

"Po pogovorih s predsednikom Pogačarjem sem prepričan, da bo ekipa zelo dobra, po moči podobna tisti iz pretekle sezone, zato so tudi želje in cilji visoki. Do zmag pride le ekipa in vse bom naredil, da bomo uspešni. Novo okolje me bo zanesljivo zelo motiviralo. Zelo dobro se zavedam, kaj na Jesenicah edino šteje. Kot ekipa to lahko dosežemo," je še dodal branilec Planko.