Simo Rožman se je moral posloviti od celjske klopi. Foto: www.alesfevzer.com
Simo Rožman se je moral posloviti od celjske klopi. Foto: www.alesfevzer.com

32-letni Rožman je že četrti trener, ki je v sezoni dolgi šele osem krogov, postal nekdanji. Pred njim so se za odstop (menjavo) odločili pri Zavrču, Mariboru in danes tudi Kopru.

"Njegova odločitev nas je nedvomno šokirala. Pravzaprav vsi naši dolgoročni načrti so bili vezani nanj, kljub malce slabšim rezultatom pa je imel Simon še vedno popolno podporo našega vodstva. Želeli smo, da bi skupaj nadaljevali to zgodbo, vsekakor pa mu kljub temu mu nismo delali težav pri njegovi odločitvi, saj ga izredno cenimo in spoštujemo njegovo željo. Vrata našega kluba so mu odprta tudi v prihodnje, prepričan pa sem, da se bomo nekoč spet srečali," je dejal predsednik kluba Stevan Đorđević. Klub zaradi osebnih razlogov zapušča tudi športni direktor Ambrož Krajnc.

Celjani so bili hit lanskega prvenstva, ko so zasedli drugo mesto za Mariborom in si zagotovili mesto v evropskih tekmovanjih. Po zmagi nad vijoličastimi so se uvrstili tudi v finale slovenskega pokala, kjer so bili boljši Koprčani. Glavne zasluge za celjski preporod so pripisovali prav Rožmanu, ki je ekipo prevzel konec aprila 2014.

Letošnjo sezono Celjanom ni šlo po načrtih. V osmih krogih so zmagali le enkrat in s petimi točkami zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici. V kvalifikacihaj za evropsko ligo jih je v prvem predkrogu izločil poljski Slask. Rožmanov naslednik bo znan v prihodnjih dneh.

Klubsko vodstvo je sporočilo tudi veselo novico. Klub je ob prejetem denarju pri prestopih Benjamina Verbiča, Gregorja Bajdeta in Igorja Jugovića končal sanacijski postopek in poplačal tudi posojilo s strani podjetja Bravo 1.