Filip Flisar je četrtič to sezono nastopil v velikem finalu, kjer pa se ni izšlo po željah. Foto:
Filip Flisar je četrtič to sezono nastopil v velikem finalu, kjer pa se ni izšlo po željah. Foto:
Filip Flisar četrti v Sunny Valleyju
Veliki finale krosistov v Sunny Valleyju

Olimpijski podprvak iz Sočija je na jugu Urala slavil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Drugi je bil Nemec Tim Hronek, tretji pa še en Nemec Daniel Bohnacker. V velikem finalu najboljše četverice je najbolje kazalo Flisarju, ki je bil v vodstvu do zadnje četrtine proge, nato pa je v ključnem delu naredil napako in izgubil hitrost, tako da so ga v desnem zavoju tekmeci prehiteli. Zaključek je bil zelo razburljiv in izenačen, odločal je fotofiniš. Bovolenta je v cilju končal v zaščitni ogradi.

Izločilne boje je Flisar začel odlično in bil prvi v svoji skupini osmine finala. V četrtfinalu je prav tako ves čas smučal na enem od prvih dveh mest. Šele tik pred ciljem ga je ugnal Kanadčan Kevin Drury. V polfinalu je Flisar spet smučal odlično. V drugi polovici se je prebil v vodstvo in bil v cilju pred Timom Hronekom.

Pomembno vlogo odigral svež sneg
''Malo sem jezen. Najpomembneje je, da sem dobro vozil. Vso dirko je snežilo in na koncu je bilo že kar veliko snega čez progo, kar jo je naredilo precej počasnejšo. To, da sem prišel prvi v negativni zavoj, mi definitivno ni pomagalo. Do tistega ovinka si imel dobro zavetrje. Tam, kjer sem sam dvakrat prehitel Kanadčana Druryja, so oni mene prehiteli. Nehvaležno je bilo biti tam na prvem mestu. Splet okoliščin. Do konca sem poskušal narediti, kar se da, je pa res, da se vse zgodi hitro. Težava je, ker se naredi ena linija, ki je zvožena in je hitra. Čim greš malo zunaj te linije, greš v novi sneg, ki pa je tako počasen, da ne moreš narediti nič. Ko si enkrat zadaj, je težko v cilju prehiteti. Ko sem hotel iti na stran, me je štopalo," je komentiral Flisar.

Številni favoriti so se opekli že v osmini finala, med njimi tudi vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Jean Frederic Chapuis. Flisar je v skupnem seštevku svetovnega pokala napredoval na četrto mesto.

Filip Flisar četrti v Sunny Valleyju
Veliki finale krosistov v Sunny Valleyju