Odbojkarji ACH Volleyja se kljub težkemu položaju ne predajajo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odbojkarji ACH Volleyja se kljub težkemu položaju ne predajajo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Veselin Vuković
Trener Budvanske Rivijere je slovenski selektor Veselin Vuković. Foto: EPA

V sredo bodo Ljubljančani gostovali v Budvi. Slovenskih prvakov optimizem še ni zapustil. "Dokler so še minimalne možnosti, se ne bomo predali. Najprej moramo v Budvi, nato pa še v Stožicah proti Toursu, pokazati svojo najboljšo igro, zmagati in nato počakati, kaj nam bo to prineslo. Še vedno se lahko uvrstimo naprej tudi kot najboljša tretjeuvrščena ekipa, če ne, pa evropska tekmovanja nadaljujemo v pokalu CEV. Mislim, da smo v dobri formi, finalni turnir slovenskega pokala nam je prišel prav, vsekakor v Budvi računamo na zmago," je pred odhodom v Črno goro dejal kapetan ekipe Andrej Flajs, ki je s soigralci prejšnji teden v Kamniku svojemu klubu zagotovil šesti zaporedni in sedmi domači pokalni naslov.

V Stožicah 3:2
Na prvi tekmi v Ljubljani so odbojkarji Budvanske Rivijere Slovence dobro namučili. Vodili so že z 2:0 v nizih, a se je nato po zaslugi odlične igre podajalca Gregorja Ropreta zgodil preobrat in ACH je vendarle rešil dve točki. Lani je Budvanska Rivijera doma premagala ACH.

"Budvanska Rivijera nedvomno ima enake želje kot naša ekipa. Vedno je treba biti pozoren na tako izkušene ekipe. Imajo potencial za igro na visoki ravni, videli pa bomo, kako dolgo lahko zdržijo takšen ritem. Mi bomo dali vse od sebe, upam da bo to dovolj, da izpolnimo cilje," meni trener Igor Kolaković, ki ne more računati le na Matevža Kamnika.
Skupina F, 5. krog, sreda ob 18.00:
BUDVANSKA RIVIJERA - ACH VOLLEY
Prenos tekme bo na TV Slovenija 2.

Četrtek ob 20.30:
TOURS VB - PGE SKRA BELCHATOW

Lestvica: 
PGE SKRA BELCHATOW 4 4 0 12:3 11 TOURS VB 4 3 1 10:4 9 ACH VOLLEY 4 1 3 5:11 3 BUDVANSKA RIVIJERA 4 0 4 3:12 1

6. krog, sreda, 18. januarja, ob 20.30:
ACH VOLLEY - TOURS VB

PGE SKRA BELCHATOW - BUDVANSKA RIVIJERA