Odbojkarice Calcita so se vrnile po zaostanku 0:2 v nizih. Foto: Klemen Brumec
Odbojkarice Calcita so se vrnile po zaostanku 0:2 v nizih. Foto: Klemen Brumec

Rogožanke, ki so Kamničankam na prvenstvu že zadale en poraz, so osupnile nabito polno dvorano v Kamniku in z 28:26 dobile prvi niz, nato pa, na račun dobrih začetnih udarcev Ane Pehnec in Teje Bavdaž ter na krilih Darje Eržen (24 točk) in Nine Kotnik (17 točk), prepričljivo slavile še v drugem.

V tretjem nizu so gostje povsem popustile pri sprejemu, Kamničanke so se razigrale v napadu, v bloku sta bili uspešni Katja Mihevc in Tina Grudina. Prav ta je v izenačeni končnici 4. niza z bloki in prodornimi napadi poskrbela, da so ljubitelji odbojke spremljali še 5. niz. V njem sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, na koncu obračuna pa so Mihevčeva, Katja Mihalinec in Alexandra Frantti svojo ekipo le popeljale do zmage s 15:13.

Na drugi tekmi so odbojkarice Nove KBM Branika s 3:0 odpravile Alianso Šempeter. Zmago so pri branilkah naslova zrežirale predvsem Iza Mlakar z 20 točkami ter Anita Sobočan in Ela Pintar, ki sta jih dodali po deset. V vrstah Šempetrčank je bila najučinkovitejša Neja Lakovšek z desetimi točkami, sicer pa varovanke Bena Božiča razpoloženim Mariborčankam, tako kot že na obeh obračunih rednega dela prvenstva, tudi tokrat niso bile kos.

Drugi polfinalni tekmi bosta v sredo v Šempetru in Hočah. Obe se bosta začeli ob 19. uri.

DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž)
1. DOL, polfinale

Prvi tekmi:
NOVA KBM BRANIK - ALIANSA ŠEMPETER
3:0 (16, 19, 18)

CALCIT VOLLEY - FORMULA FORMIS
3:2 (-26, -16, 10, 21, 13)