Odbojka
(7)
Samo Miklavc je dočakal prvo zmago v evropski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Slovenski odbojkarji v Lu...

Dodaj v

Slovenski odbojkarji v napetem petem nizu do prve zmage

V sredo zadnja tekma proti Nizozemski v Mariboru
3. junij 2018 ob 22:50
Maribor - STA

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v 5. krogu zlate evropske lige v Mariboru premagala Ukrajino s 3:2 in osvojila prvo zmago v skupini B.

Ukrajini je preprečila, da bi ohranila možnosti za prvo mesto v skupini B in s tem uvrstitev na zaključni turnir. Slovenci so igrali bolje kot na prejšnjih tekmah, predvsem so stabilizirali sprejem. V napadu so imeli nekaj težav, a so to kompenzirali s servisi in blokom.

Varovanci Sama Miklavca so tekmo dobro začeli, predvsem so imeli odlično obdobje sredi prvega niza, ko so z delnim izidom 8:2 povedli s 15:10. Za to so bili zaslužni predvsem servisi Jana Klobučarja in Jerneja Detele, dobro sta delovala tudi organizacija igre ter blok, tako da se slabost prvih štirih tekem, slabši sprejem, ni dosti poznala. Ko so z blokom Jana Kozamernika povedli s 23:16, je bilo že jasno, da bodo niz dobili, čeprav končnice niso odigrali najbolj zbrano.

Vodstvo 3:0 na začetku drugega niza je dajalo upanje, da se bo njihova premoč nadaljevala. A k sebi so prihajali tudi Ukrajinci, ki bi jim tri točke pomenile več kot gostiteljem, saj bi zadržali možnosti za uvrstitev na zaključni turnir. Gostje so zbrano odigrali predvsem končnico, še pri izidu 16:15 so zaostajali.

Tudi v tretjem nizu sta bili ekipi še na 19. točki izenačeni, nato pa so Slovenci naredili tri zaporedne napake, Volodimir Kovaljčuk je dosegel še as in gostje so imeli štiri točke prednosti. Dobri servisi Detele so še dajali nekaj upanja, Slovenija se je približala na 21:23 in imela še priložnost v protinapadu, a je dobila blok, kar je dokončno odločilo niz.

Ukrajinci so na začetku četrtega niza že ušli za štiri točke, toda domači so imeli ogromno željo, da vendarle dosežejo prvo zmago. Predati se niso hoteli, Detela jih je s servisom spet vrnil v igro. Rezultat je bil izenačen vse do končnice, v kateri so Slovenci povedli s 23:21, a blok Klobučarju je pomenil novo izenačenje. Toda na srečo domačih je blok deloval tudi pri njih, Sašo Štalekar je bil tisti, ki je izkoristil že prvo zaključno žogo.

Jereb odločil z asom
Dramatičen je bil tudi "tajbrejk". Nobena ekipa ni vodila za več kot točko vse do izida 11:13, ko so se znašli v težkem položaju. Toda dobri servisi Kozamernika so jih vrnili v prednost. Zaradi bloka Šternu prve zaključne žoge, ki jo je priboril Klobučar, niso izkoristili, zato pa so drugo, to je z asom uspelo Matiji Jerebu.

Slovenija bo tekmovanje končala v sredo, ko bo v Mariboru gostila Nizozemsko.

Skupina B, 5. krog (Maribor):
SLOVENIJA - UKRAJINA
3:2 (20, -21, -21, 23, 14)

Slovenija: Toman, Kozamernik 12, Jereb 5, Planinšič, Hribar, Detela 11, Štalekar 3, Klobučar 14, Ž. Štern 16, Videčnik 2, Mijatović.

Ukrajina: Polujan, Kisiljuk 10, Vijeckij, Rohožin, Plotnickij 20, Drozd 7, Brova, Kovaljčuk 3, Semenjuk 13, Didenko, Fomin, Tupči 4, Kovaljev 4, Tevkun 19.NIZOZEMSKA - TURČIJA
3:2 (-24, 21, 22, -23, 9)

Vrstni red: Turčija 12, Nizozemska 9, Ukrajina 7, Slovenija 2 točki.

C. R.
Prijavi napako
Komentarji
Lintver
# 04.06.2018 ob 16:01
Bravo za zmago, igra pa je pozabo. Razen servisa in bloka ne deluje nič. Še posebej napad je porazen. Najbolj pa skrbi dejstvo, da se v tradicionalno odbojkarskem Mariboru na nedeljo (kljub temu da ni več nogometnega prvenstva), ko so vsi ljudje prosti, ne zbere več kot 100 ljudi. Katastrofa za slovensko odbojko. Poleg tega je ta liga za sodelujoče igralce nekoristna. Zaradi prikazanih iger, se ne bo nihče od teh reprezentantov lažje prodal za naslednjo sezono. Si pa bodo vsi krepko dvignili odškodnine za odhod v tujino in si s tem otežili iskanje klubov v tujini. Profitirala bo edino odbojkarska zveza Slovenije, ko(če) bo pokasirala te odškodnine.
mkermc
# 04.06.2018 ob 12:32
Bravo. Je bil že čas ker tako slabi fantje niso, da bi kar izgubljali vse tekme. V sredo grem končno tudi jaz lahko pogledat da me vidim samo po televiziji. Nizozemci so v mojih časih kraljevali. Me zanima kakšni so zdaj.
iztrd
# 04.06.2018 ob 00:27
Lepo. Vsaka zmaga je uspeh.
zamudnik
# 04.06.2018 ob 11:37
A smo zamenjali selektorja?
gospod iskreni
# 04.06.2018 ob 12:35
C ekipa niti ne more biti boljša.
mkermc
# 04.06.2018 ob 12:33
@zamudnik
Ne ampak Miklavc vodi to mlado ekipo v evropski ligi. Potem pride Kovač za mondial.
Kazalo