Nekdanji odlični branilec Miroslav Djukić ne popušča zahtevam svojega nekdanjega kluba. Foto: EPA
Nekdanji odlični branilec Miroslav Djukić ne popušča zahtevam svojega nekdanjega kluba. Foto: EPA

Srbski prvaki se pripravljajo na 3. krog kvalifikacij za Ligo prvakov, kjer se bodo pomerili s turškim Fenerbahčejem. Vodstvo črno-belih je na Kitajsko poslalo zahtevo, da se v klub vrneta Ljubomir Fejsa in Zoran Tosić. Srbski selektor Miroslav Djukić je odločno odgovoril: "Partizanova zahteva je smešna, kajti če jih izpustim, mi bodo pobegnili tudi ostali. Na koncu bi nam namesto pravega nogometnega moštva preostal le še cirkus."

Djukić je pred prevzemom mesta selektorja članske in olimpijske reprezentance vodil ravno Partizan, pri čemer so v "vojaškem" klubu privolili v predčasno prekinitev pogodbe. V torek je mednarodno športno razsodišče v Lozani razsodilo v prid klubom, ki so zavračali vpoklic svojih igralcev v olimpijska moštva, saj ta turnir ni bil v prvotnem koledarju Fife.

Carioce brez petih zvezdic
Brazilska nogometna zveza se je odločila, da nogometaši iz dežele sambe na olimpijskih igrah ne bodo več nosili uradnih majic brazilske reprezentance, na katerih je poleg petih zvezdic, ki prikazujejo pet do zdaj osvojenih naslovov svetovnih prvakov v nogometu, upodobljen tudi logotip ameriškega proizvajalca športne opreme

T. G.