Tudi Dwain Chambers je bil eden od Contejevih varovancev, ki je leta 2003 zaradi THG-ja dobil prepoved dveh let, letos pa po zaslugi športnega arbitražnega razsodišča nastopil v šprintu v Londonu kljub doživljenski prepovedi britanskega olimpijskega komiteja. Izpadel je v polfinalu. Conte naj bi v preteklih mesecih sodeloval tudi z boksarjem Andrejem Bertom, ki je v borbi za naslov prvaka po verziji IBF lanskega septembra premagal našega Dejana Zavca. Letos maja so ga
Tudi Dwain Chambers je bil eden od Contejevih varovancev, ki je leta 2003 zaradi THG-ja dobil prepoved dveh let, letos pa po zaslugi športnega arbitražnega razsodišča nastopil v šprintu v Londonu kljub doživljenski prepovedi britanskega olimpijskega komiteja. Izpadel je v polfinalu. Conte naj bi v preteklih mesecih sodeloval tudi z boksarjem Andrejem Bertom, ki je v borbi za naslov prvaka po verziji IBF lanskega septembra premagal našega Dejana Zavca. Letos maja so ga "ujeli" na prepovedanih substancah. Foto: EPA

"Gre za propagando, češ da smo letos za teste in preiskave namenili največ denarja, naredili bodo 6.000 testov. Vabo moraš vreči v vodo, ko ribe prijemljejo, in to je bilo pred devetimi meseci. Je lahko uporabiti prepovedana sredstva in imeti korist od tega ravno med olimpijskimi igrami? Je," se je v pogovoru za The Times razgovoril Conte in dodal:

"60 odstotkov vseh športnikov na igrah je bilo na dopingu." Na obrobju Londona je zrasel poseben protidopinški laboratorij, ki bo med igrami pregledal kar 6.000 vzorcev urina in krvi. Vsi, to je več kot 10.000 športnikov v angleški prestolnici, morajo biti na voljo za odvzem vzorcev kadar koli: v olimpijski vasi, na treningih, tekmah. Že kar nekaj jih je bilo iz iger izključenih oz. so jih zadržali na meji.

Conte je zaradi svojih prepovedanih dejavnosti v BALCO laboratoriju leta 2005 dobil štiri mesece zapora in še štiri hišnega pripora.