Oscar Pistorius je tekel ravno v trenutku, ko je kladivo metal Primož Kozmus. Foto: EPA
Oscar Pistorius je tekel ravno v trenutku, ko je kladivo metal Primož Kozmus. Foto: EPA

Južnoafriški atlet je v Londonu postal prvi športnik, ki je brez dveh amputiranih nog nastopal na olimpijskih igrah. 25-letnik je v teku na 400 metrov izpadel v polfinalu, kjer je tekel 46,54. Pistorius je zablestel v predtekmovanju, kjer je tekel sekundo hitreje (45,44).

Zamenjala sta si napisa
Po koncu teka ga je zmagovalec skupine Kirani James objel, nato sta si izmenjala napisa na dresu. "Oscar je izjemen športnik. To je zame poseben trenutek, ponosen sem, da sem tekel v njegovi skupini. On je pravi navdih," je razlagal atlet iz Grenade.

Zdaj ga čaka še nastop v štafeti
Pistorius pa je po teku povedal: "To je bila res lepa gesta. Deliva si podobno življenje, to je bistvo olimpijskih iger," je bil kratek atlet, ki je prijavljen tudi v štafeti 4 x 400 metrov. Lani je na svetovnem prvenstvu z njo že osvojil srebrno medaljo.

V finalu brez Američanov
Veliko razočaranje pa so pripravili ameriški tekači, saj se prvič v zgodovini olimpijskih iger nihče od njihovih atletov ni uvrstil v veliki finale. Predtem so na olimpijskih igrah v tej disciplini slavili kar sedemkrat zapored.