Rafael Nadal je v finalu olimpijskega turnirja v Pekingu v treh nizih ugnal Fernanda Gonzaleza. Foto: EPA
Rafael Nadal je v finalu olimpijskega turnirja v Pekingu v treh nizih ugnal Fernanda Gonzaleza. Foto: EPA
Rafael Nadal
Nadal je v Wimbledonu razočaral in na istem prizorišču ne bo branil olimpijskega zlata. Foto: EPA

"Rafa", ki je na Church Roadu zmagal v letih 2008 in 2010, je letos izpadel že v drugem krogu. V petih nizih ga je šokiral 100. igralec sveta Lukaš Rosol. Strokovnjaki so dejali, da je bila to največja senzacija v 126 izvedbah Wimbledona.
Predviden je bil za nosilca španske zastave
"Žal nisem pripravljen za nastop v Londonu. To je zagotovo eden izmed najbolj žalostnih dni v moji karieri. Lahko si mislite, kako težko mi je bilo sprejeti to odločitev," je zapisal kralj peščene podlage, ki bi moral nositi tudi špansko zastavo na odprtju iger v Londonu prihodnji petek.
V Pekingu v finalu ugnal Gonzaleza
Nadal je odpovedal tudi ekshibicijski nastop na stadionu Santiago Bernabeu proti Novaku Đokoviću, saj ga je koleno vse bolj bolelo. Zaradi podobne poškodbe je moral odpovedati že nastop v Wimbledonu leta 2009. "Misliti moram tudi na svoje prijatelje v španski reprezentanci, ki so se dolgo pripravljali in si zaslužijo ta nastop," je še dodal Nadal, ki je v finalu v Pekingu pred štirimi leti ugnal Čilenca Fernanda Gonzaleza s 6:3, 7:6 in 6:3.

Od leta 2015 Wimbledon teden dni pozneje
Prireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu so sporočili, da se bo tretji grand slam v sezoni od leta 2015 naprej začel teden dni pozneje kot do zdaj. Leta 2015 se bo turnir začel 29. junija, končal pa 12. julija. Za ta korak so se odločili, da bi podaljšali sezono igranja turnirjev na travnati podlagi.

"Sprememba bo dobrodošla za tenis, saj bo s tem tri tedne razmika med Rolandom Garrosom in Wimbledonom. Zaradi tega bodo imeli igralke in igralci več časa za igranje na travnati podlagi in okrevanje po pariškem turnirju," so zapisali pri All England Clubu. Predsednik Philip Brook pravi, da so vse njihove raziskave nakazale široko podporo za povečanje razlike med pariškim in wimbledonskim turnirjem.