Naser Al Atijah že več let tekmuje tudi v svetovnem prvenstvu v reliju. Letos je nastopil na petih dirkah, najboljšo uvrstitev je dosegel na Portugalskem, kjer je bil četrti. Foto: EPA
Naser Al Atijah že več let tekmuje tudi v svetovnem prvenstvu v reliju. Letos je nastopil na petih dirkah, najboljšo uvrstitev je dosegel na Portugalskem, kjer je bil četrti. Foto: EPA
Michael Jung
Michael Jung je bil najboljši med konjeniki. Foto: EPA

Al Atijah sicer že petič tekmuje na olimpijskih igrah. V dodatnem razstreljevanju za bronasto odličje je premagal Rusa Valerija Šomina. Katarec je zadel šest, Šomin pa pet glinastih golobov. Zlato iz Pekinga je ubranil ameriški strelec Vincent Hancock. Za 23-letnim Američanom, ki je postavil nov olimpijski rekord (148/123), se je uvrstil Danec Anders Golding (146/122), Al Atijah pa je dosegel izid 144/123.
Južni Korejec Kim Jae Bum je slavil v judu v kategoriji do 81 kg. V finalu je premagal Nemca Oleja Bischofa.

Kitajci še naprej zbirajo zlate kolajne ...
Kitajec Činfeng Lin je osvojil zlato kolajno v dviganju uteži v kategoriji do 69 kg. Skupno je dvignil 344 kilogramov. To je tretje zlato za Kitajsko v dviganju uteži na letošnjih OI. Kazahstanka Maija Maneza je bila najboljša pri dekletih v kategoriji do 63 kg. Azijska prvakinja je zlato osvojila z olimpijskim rekordom, ki zdaj znaša 245 kilogramov.

Kitajski sabljač Šeng Lej je novi olimpijski prvak s floretom, potem ko je v finalu premagal Egipčana Alaaeldina Abouelkasema s 15:13. Južni Korejec Bjung Čul Čoj je bil v malem finalu s 15:14 boljši od Italijana Andree Baldinija.

19-letni Kitajki Ruolin Čen in Hao Vang Hao sta bili najboljši v sinhronih skokih v vodo z desetmetrskega stolpa. Prvi favoritinji sta osvojili že svoje tretje olimpijsko zlato.

... Nemčija do prvih dveh
Pri konjeništvu sta dve zlati kolajni pripadli Nemcem. Najboljši so bili tako v ekipni konkurenci v tridnevnem tekmovanju (ubranili so naslov) kot v posamični, kjer je v vsestranskosti zmagal evropski in svetovni prvak Michael Jung. Bron je osvojila njegova rojakinja Sandra Auffarth, s srebrno kolajno pa je končala Švedinja Sara Algotsson Ostholt.
V kanuju na divjih vodah je zmaga šla v Francijo s Tonyjem Estanguetom, v gimnastiki so ekipno slavile Američanke, znova pa so podelili tudi štiri komplete kolajn v plavanju.
Kako je v ekipnih športih?
Nadaljevala sta se ženski nogometni (Britanke so prvo mesto v skupini E potrdile z zmago z 1:0 nad Brazilkami) in hokejski turnir, svoje tekmovanje pa so v 2. krog popeljali tudi košarkarji, rokometaši, odbojkarji in vaterpolisti.