Nizozemska je v hitrostnem drsanju v tretji disciplini osvojila še tretjo zlato medaljo. V obeh moških preizkušnjah do zdaj pa je dosegla trojno zmago. Najboljši so bili nizozemski drsalci tako na 5.000 m kot na 500 m. Foto: EPA
Nizozemska je v hitrostnem drsanju v tretji disciplini osvojila še tretjo zlato medaljo. V obeh moških preizkušnjah do zdaj pa je dosegla trojno zmago. Najboljši so bili nizozemski drsalci tako na 5.000 m kot na 500 m. Foto: EPA
Alex Bilodeau, Mikael Kingsbury
Kanadska junaka na grbinah smučarja Alex Bilodeau, ki je ubranil zlato, in svetovni prvak Mikael Kingsbury, ki je bil srebrn. Foto: EPA
Charles Hamelin
Veselje Charlesa Hamelina, ki je osvojil tretjo olimpijsko zlato kolajno. Foto: EPA

Najboljša slovenska smučarka je zasedla nehvaležno četrto mesto. Superkombinacijo je dobila Maria Höfl Riesch, Nemka je ubranila zlato iz Vancouvra, druga je bila Avstrijka Nicole Hosp, tretja pa Američanka Julia Mancuso. Maruša Ferk je zasedla deseto mesto, Ilka Štuhec, ki je dobro odpeljala smuk, pa ni končala slaloma.

V slovenskem taboru so več pričakovali od zasledovalne tekme biatloncev, ki jo je dobil Francoz Martin Fourcade, drugi je bil Čeh Ondrej Moravec, francoski uspeh pa je z bronom dopolnil Jean Guillau Beatrix. Jakov Fak je začel z desetega mesta, a po slabšem strelskem nastopu veliko izgubil in v cilj prišel kot 31. Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer, ki je pridobil dve mesti in bil 24., prav tako je dve mesti napredoval Janez Marič in bil 49.

Ahn že zbira medalje za novo domovino
Velik ruski adut Viktor Ahn, ki je v hitrostnem drsanju na kratkih progah na olimpijskih igrah v Torinu, ko je še tekmoval za svojo domovino Južno Korejo, osvojil kar tri zlate kolajne, je začel igre v Sočiju z bronom na 1.500 m. Navdušen nad tem, da je premagal tudi legendo tega športa je bil zlati Kanadčan Chalres Hamelin, dvakratni zmagovalec iz Vancouvra, prav tako vzhičen pa je bil kitajski najstnik Tijanju Han, ki je osvojil srebro.

Nova trojna nizozemska in dvojna kanadska zmaga
Nizozemci so v hitrostnem drsanju dosegli še eno trojno zmago. Na 500-metrski razdalji je zmagal Michel Mulder, ki je za las prehitel Jana Smeekensa, bron pa je osvojil Ronald Mulder, sicer dvojček novega olimpijskega zmagovalca.

Kanada je tudi v moški kategoriji smučanja prostega sloga na grbinah ponovila uspeh deklet. Za dvojno zmago sta poskrbela Alex Bilodeau, ki je ubranil olimpijsko zlato iz Vancouvra, srebrno kolajno pa je v Sočiju osvojil Mikael Kingsbury, ki je aktualni svetovni prvak. Z bronom je gostitelje iger razveselil Aleksander Smišljajev.

Na ženskem hokejskem turnirju sta bili odigrani novi dve tekmi. Kanadčanke so ugnale Finke (3:0), Američanke pa Švicarke (9:0). Nadaljeval se je tudi ženski turnir v krlingu in nadaljeval moški.