Slovenski olimpijci so v Kopru predstavili tudi uradna oblačila. Foto: BoBo
Slovenski olimpijci so v Kopru predstavili tudi uradna oblačila. Foto: BoBo
Slovenska olimpijska odprava Rio 2016
Slovenska olimpijska odprava Rio 2016 se je iz Ljubljane na večerno javno predstavitev v Koper odpravila z vlakom. Foto: BoBo
Slovenski olimpijci iz poletnega Kopra proti Riu

Prireditev Olimpijskega komiteja Slovenije, prva javna, saj do zdaj te niso bile odprte za javnost, je bila precej širša od same predstavitve. Že popoldne so Koper preplavili člani slovenskih reprezentanc v olimpijskih trenirkah.
Predsednik OKS-a Bogdan Gabrovec je vsem olimpijcem zaželel, da bi v Riu izpolnili svoja pričakovanja v okviru lastnih zmožnosti. Koprske prireditve so se med drugim udeležili številni slovenski nosilci olimpijskih odličij, od vlade pa je bila prisotna tudi ministrica Maja Makovec Brenčič.
Poldrugo uro trajajočo prireditev, ki jo je prenašala tudi TV Slovenija, so popestrile številne glasbene in plesne točke. V sproščenem vzdušju so slovenski športniki predstavili tudi svojo bolj človeško, vsakdanjo in hudomušno plat. Predstavili so tudi uradna oblačila slovenske reprezentance.

Olimpijci z vlakom do Kopra
Iz Ljubljane so se na Obalo ob 13.30 podali z vlakom, v dvorani Bonifika pa so popoldne sledili fotografiranje in različni olimpijski seminarji. Na tekmi rokometašev Slovenije in Hrvaške so nato olimpijci z navijanjem podprli edino slovensko ekipo v kolektivnih športih na igrah.

Ob olimpijcih so svoje adute za september razkrili tudi v slovenskem paraolimpijskem taboru, ki ga bo v Braziliji predstavljalo osem športnikov.



V Kopru so se olimpijci preizkusili tudi v izdelovanju odličij

Pestro petkovo popoldne za olimpijce

Olimpijci z vlakom iz Ljubljane do Kopra


Slovenski olimpijci iz poletnega Kopra proti Riu