Med igrami bo na prizoriščih in na ulicah 85.000 policistov, vojakov in varnostnikov. Foto: Reuters
Med igrami bo na prizoriščih in na ulicah 85.000 policistov, vojakov in varnostnikov. Foto: Reuters

Dan pred odprtjem olimpijskih iger v Riu de Janeiru naj bi namestnik ruskega konzula ustrelil roparja, ravno v tistem trenutku pa naj bi se mimo peljali slovenski kolesarji.

Po poročanju Daily Maila je dan pred začetkom olimpijskih iger različne dele mesta obiskala olimpijska bakla. Britanci povzemajo poročilo tamkajšne policije. Njihovo poročilo pravi, da je neznanec želel oropati brazilskega odvetnika Marcosa Cesarja Feresa Brago (ki opravlja vlogo namestnika ruskega konzula), ta se je uprl, zvlekel roparja v svoj avto in ga po ruvanju ustrelil.

Dmitrović: Nič od tega ni res
Kot navaja Daily Mail, je ravno v tistem trenutku mimo prikolesarila slovenska kolesarska reprezentanca, ki se pripravlja na svoj olimpijski nastop, kar pa v slovenskem taboru zanikajo. "Nič od tega ni res," je bila kratka izjava tiskovnega predstavnika OKS Braneta Dmitrovića.

Truplo roparja naj bi več ur ležalo na ulici, saj je policija raziskovala primer, mimo prizorišča je šlo več predstavnikov različnih olimpijskih delegacij, saj se je umor zgodil v bližini olimpijske vasi.

Ruski konzul je sicer zanikal, da je bil kateri izmed diplomatov vpleten v ta dogodek. "Brazilski mediji so poročali, da naj bi bil ruski diplomat vpleten v incident, a to ni res. Vsi diplomati, ki delujejo v Riu, so na varnem in nimajo nobene povezave z incidentom. Moški, ki je bil v to vpleten, bi se lahko samo predstavil, da deluje v konzulatu," je povedal Vladimir Tokmanov.