Slovenski košarkarji, ki sodijo v krog favoritov za medalje, po zmagi nad Izraelom. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski košarkarji, ki sodijo v krog favoritov za medalje, po zmagi nad Izraelom. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Stankovič
Kaja Stankovič je v Bakuju doživela še drugi poraz. Foto: www.alesfevzer.com
Uspešen začetek košarkarjev
Badmintonisti v Bakuju še brez zmage

ih igrah v Bakuju uspešno začeli tekmovanje v košarki 3x3. Uvodoma so zanesljivo s 16:7 premagali Izraelce.

Ekipo Slovenijo sestavljajo Jure Eržen, Dario Krejić, Boris Jeršin in Uroš Troppan. Z devetimi točkami je bil v težkih razmerah, saj je bilo v Bakuju kar 37 stopinj Celzija, najboljši Eržen, Jeršin in Troppan pa sta jih dodala po 3. V sredo se bodo pomerili z Romuni in Litovci.

"Skupaj smo uradno že 12, 13 ali celo 15 let, a skupaj smo igrali tudi že pred tem pred šolami, na igriščih in to se seveda pozna. Najhujše so bile razmere, zato je štela igra pod koš. Tukaj pa sem potem jaz tisti v ekipi, ki mora prevzeti odgovornost," je dejal Eržen in dodal: "Želimo si zmagati, a bo težko. Tukaj je pet šest najboljših ekip na svetu na čelu s Srbi, Rusi, Romuni in Litovci. Veseli pa me, da so tukaj res vse najboljše ekipe na svetu."

Slovenke boljše od Irk in Slovakinj
Košarkarice so na prvi tekmi premagale Irsko s 14:10, pri čemer je bilo v končnici precej vroče, ko so se Irke približale na 10:11, Urša Žibert pa je s tremi koši stvari postavila na svoje mesto. Slovenke so nato v drugi tekmi premagale še Slovakinje, in sicer s 15:9.

Porazi slovenskih badmintonistov
Badmintonistka Kaja Stankovič je v drugem nastopu doživela drugi poraz. Z 2:0 (10, 12) v nizih je slovensko reprezentantko ugnala Čehinja Kristina Gavnholt. Iztok Utroša je 2:0 (8, 18) klonil pred Nemcom Dieterjem Domkejem. Ukrajinca Genadij Natarov in Julija Kazarinova pa sta prav tako z 2:0 (9, 15) ugnala slovenski par Kaja Stankovič/Primož Flis.

Vovkova dve desetinki od medalje
Plavalka Tara Vovk je na 50 m prsno z 32,29 zasedla šesto mesto. Od medalje je bila oddaljena dve desetinki sekunde. Ravenčanka Diana Naglič je na 200 m delfin z osebnim rekordom 2:16,64 osvojila deset mesto. Gaja Kristan je bila za las prekratka za polfinale.

Popovič 17. na 400 m prosto
Na 400 m prosto je z osebnim rekordom 3:57,27 nase opozoril tudi Grega Popovič, ki je bil 17., Blaž Demšar je bil 35. Demšar je nastopil še na 50 m delfin in bil 52. Neža Klančar in Neža Kocjan sta na 100 m prosto osvojili 26. oziroma 47. mesto. Vito Vodenik je bil 46. na 100 m hrbtno. Na 200 m hrbtno sta nastopili Gaja Kristan in Ava Schollmayer ter osvojili 18. in 31. mesto, Kristanovi pa je še drugič v istem dopoldnevu zmanjkal kanček sreče za polfinale, tokrat desetinka sekunde.

Uspešen začetek košarkarjev
Badmintonisti v Bakuju še brez zmage