Klemen Bečan na letošnjem svetovnem prvenstvu nastopa v vseh treh disciplinah. Foto: Urban Golob
Klemen Bečan na letošnjem svetovnem prvenstvu nastopa v vseh treh disciplinah. Foto: Urban Golob

Tekmovalci so bili razdeljeni v dve skupini, v vsaki je bilo po 51 tekmovalcev, v vsaki od skupin pa so se tekmovalci spopadli s po dvema smerema za mesto med 26 polfinalisti. Trije slovenski predstavniki se sicer niso dotaknili vrha v nobeni izmed smeri, zato pa so bili zelo blizu, na koncu pa so še ujeli vstopnice za sobotni polfinale.

Bečan v svoji kvalifikacijski skupini ter Primožič in Škofic v svoji kvalifikacijski skupini so zasedli 12. mesto, v polfinale sicer napreduje prvih 13 iz vsake od skupin. Jure Raztresen, ki so mu po pritožbi priznali višjo višino, je nazadnje ostal brez polfinala na 16. mestu v svoji kvalifikacijski skupini. Primožič, Škofic in Bečan so si tako delili 23. mesto, Raztresen, ki je na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v Singapurju osvojil tretje mesto, pa je končal na 31. mestu.

"Kakšnih velikih presežkov ni bilo, vem pa, da so fantje sposobni boljših rezultatov, ampak vseeno so si priborili zelo dobro izhodišče tudi za finale," je bil zadovoljen selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon in dodal: "Zelo, zelo težko bo priti v finale med osem najboljših, sem pa prepričan, da so v ekipi takšni, ki so tega sposobni."

S 30 leti najstarejši član slovenske odprave Klemen Bečan je dobil v polfinalu zadoščenje za neuspeh na lanskem SP-ju v Arcu, ko je ostal brez polfinala v težavnosti. Dvorana Bercy bo za Bečana uspešnejša od Arca, čeprav s prikazanim v kvalifikacijah ni najbolj zadovoljen:

"Plezal sem veliko bolj čudno kot včeraj v kvalifikacijah balvanov. Ne vem sicer, zakaj, ker se včeraj nisem prav nič kaj posebej utrudil, tudi počutje je bilo v redu. Je pa res, da nisem dobil pravega ritma, da bi sploh lahko normalno začel plezati. Že med ogrevanjem mi nikakor ni šlo, potem pa je tako, da tudi v smeri ne morem najti kakšne lahke ali zanimive rešitve, ki bi me pripeljala čez do vrha. Kar je bilo, je bilo, videti je, da je bilo dosti za naprej. Čudno, saj si s takšnim plezanjem tega v bistvu niti nisem zaslužil."