Anže Berčič je bil ob odsotnosti Benjamina Savška najhitrejši med kanuisti. Foto: Nina Jelenc
Anže Berčič je bil ob odsotnosti Benjamina Savška najhitrejši med kanuisti. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer
Peter Kauzer je sezono na domačih tleh začel z drugim mestom. Foto: Ervin Čurlič
V Solkanu na stopničkah štirje Slovenci

Slovenski uspeh so dopolnili kajakašica Eva Terčelj, ki je bila druga, prav tako je drugo mesto zasedel kajakaš Peter Kauzer, tretje mesto pa sta si med kanuističnimi dvojci priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.
Savšek izpustil tekmovanje
Berčič je bil v konkurenci kanuistov boljši od Italijanov Stefana Cipressija in Roberta Colazingarija. "Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen. Že pred tekmo sem se zelo dobro pripravil za oba teka, koncentracija pa mi ni padla. Sicer je res, da tekov nisem izpeljal povsem tako, kot sem si zamislil, ampak se je vse dobro izteklo. Konkurenca je bila kar močna, še posebej pa je bila zahtevna voda," je po tekmi povedal Berčič. Tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu, je tekmovanje končal Jure Lenarčič, Nejc Kravanja je bil sedmi, Blaž Cof pa osmi. Najboljši slovenski kanuist Benjamin Savšek je zaradi okrevanja po pljučnici izpustil tekmovanje.
V konkurenci kajakašev je Kauzer zasedel drugo mesto, zaostal je za Nemcem Sebastianom Schubertom. Hrastničan je v prvi vožnji sicer dosegel najhitrejši čas dneva, a ob tem prejel štiri kazenske sekunde. Ob koncu tekme je bil s prikazanim kar zadovoljen: "V drugo sem bil že malo utrujen, še posebej v spodnjem delu. Se kar pozna, ker je nekoliko daljša proga. V drugo pa sem odveslal brez kazenskih sekund. Glede na to, da imajo Nemci izbirne tekme že prihodnji teden, mi pa šele čez en mesec, je to dober pokazatelj, da sem pozimi dobro delal." Tretje mesto je osvojil Italijan Omar Raiba. Peti je bil Janoš Peterlin, Dejan Kralj pa sedmi.
Terčeljeva zasedla drugo mesto
V konkurenci kajakašic je zmagala Nemka Jasmin Schornberg, drugo mesto si je priveslala Terčeljeva, Urša Kragelj je bila sedma. Do tretjega mesta je priveslala Nemka Lisa Fritsche.
V konkurenci kanuističnih dvojcev sta prvi mesti osvojili italijanski posadki Pietro Camporesi/Niccolo Ferrari in Stefano Cipressi/Andrea Benetti. Tretje mesto sta zasedla tekmovalca Žnidaršič in Žganjar, četrta pa sta bila Niko Testen in Jakob Jeklin. Najuspešnejši slovenski dvojec Luka Božič/Sašo Taljat ni tekmoval, saj je Božič bolan. Taljat je nastopil v enosedu in zasedel 16. mesto.
Med kanuistkami je bila najboljša Avstrijka Julia Schmid, Alja Kozorog je tekmovanje končala na petem mestu, Beti Medved pa je bila sedma.

V Solkanu na stopničkah štirje Slovenci