Sašo Bertoncelj je imel letos na začetku sezone težave s poškdbo, zato je z drugim mestom lahko zelo zadovoljen. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je imel letos na začetku sezone težave s poškdbo, zato je z drugim mestom lahko zelo zadovoljen. Foto: EPA

ji naredil napako in ostal brez skupne zmage v sezoni.

V Kolumbiji je zasedel peto mesto, kar je bilo dovolj, da je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala sezone 2014 s tretjega napredoval na končno drugo mesto. Bertoncelj, ki je sezoni 2012 in 2013 končal kot skupni zmagovalec svetovnega pokala na konju z ročaji, se bo moral letos zadovoljiti z drugim mestom, ki pa je zanj po vseh letošnjih težavah od januarske operacije naprej vredno zlata. Že pred sezono je opozarjal, da se ne bo toliko posvetil nastopom v svetovnem pokalu, saj sta bila njegova glavna cilja evropsko in svetovno prvenstvo. Na obeh velikih tekmovanjih je dobro nastopil, bil finalist tako v Sofiji kot v Nanningu, za nameček je na EP osvojil bron, na SP pa zgolj za nekaj tisočink točke zaostal za kolajno.

"V finalu sem med nastopom naredil napako na koncu vaje, ko sem pri kombinaciji stöcklijev s prstom zadel v ročaj in padel z orodja. Kljub temu mi je uspelo izboriti peto mesto na današnji tekmi, kar me je na svetovni lestvici dvignilo na drugo mesto," je iz Kolumbije za STA sporočil 30-letni telovadec, ki pa s tekmo ni bil zadovoljen. "S finalnim nastopom ne morem biti zadovoljen, saj vaje nisem izvedel po željah. Veselje pa mi prinaša to, da sem se v skupnem seštevku svetovnega pokala dvignil na drugo mesto, kar je nov lep uspeh v letošnji sezoni."

Uspešni tudi drugi slovenski telovadci
Prvi dan finalov po orodjih sta na parterju zelo dobro nastopila Žiga Šilc in Rok Klavora. Izkazal se je zlasti Šilc, ki je imel med vsemi finalisti daleč najmanjši odbitek za izvedbo sestave, za katero je prejel visoko oceno 9,100 točke. Skupna ocena 15,000 mu je prinesla tretje mesto. Zmagal je dobitnik petih kolajn s SP (2005, 2006, 2007, 2011, 2014) na tem orodju Brazilec Diego Hypolito, ki je zbral 15,867 točke. Klavora je bil v finalu s 14,567 točke šesti. V skupni razvrstitvi je s petega napredoval na tretje mesto.

V finalu je nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je bila prav tako šesta na preskoku. Z oceno 13,313 je potrdila skupno tretje mesto v svetovnem pokalu, ki ga je že pred časom dobila njena reprezentančna kolegica Teja Belak.