Mitja Gasparini je tokrat dosegel štiri točke. Foto: Foto Bobo
Mitja Gasparini je tokrat dosegel štiri točke. Foto: Foto Bobo
Tomi Šmuc
Tomi Šmuc je bil ob koncu zaradi ugovarjanja izključen. Foto: RTV SLO

Če se želijo slovenski prvaki uvrstiti na zaključni turnir, morajo 7. februarja najprej dobiti povratno tekmo v Radovljici, nato pa bo na sporedu še odločilni dodatni niz.

Constanta, ki ima v svojih vrstah kar šest tujcev, je pred bučnimi 2.000 gledalci dobila prva dva niza na 21 in 18. V tretjem nizu so Blejci zaostajali že za tri točke, in ko je vse kazalo na poraz, se je zgodil preobrat. Tretji niz so dobili 22:25, nato pa še četrtega 18:25.

Infarkten zadnji niz
V petem, odločilnem nizu so povedli slovenski prvaki s 4:1. Gostitelji so čedalje bolj grešili in ob zamenjavi strani so Slovenci vodili že z 8:4. V nadaljevanju so tempo igre še naprej diktirali slovenski odbojkarji, kar jih je pripeljalo do vodstva z 12:8. V končnici so Slovenci celo zapravili nekaj žog za zmago in Romuni so z borbeno igro v obrambi izenačili na 14. točki. V infarktnih zadnjih trenutkih tekme, ko je med drugim Šmuc zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami dobil tudi rdeči karton, tako da ga je na mestu podajalca moral zamenjati Čebron, so več sreče imeli gostitelji, ki so odločilni niz dobili s 17:15.

Constanta: Nemer 16, Began 9, Gontariu, D.Pavel, Ivkovič, Tanasescu, Voinea 3, Kuburovič, M.Pavel 7, Togan 17, Ilies 1, Gabrych 10.
Autocommerce: Flajs 16, Čebron 11, Dolenc, Gasparini 4, Barreto 6, Čuturič, Pleško 17, Šmuc 2, Škorc, Kamnik, Urnaut 22, Satler 2.