Preostali športi
(7)
Rudi Zavrl, Marta Bon in odbojkarji so prejeli prestižna priznanja. Foto: BoBo
VIDEO
Bonova, Zavrl in odbojkar...
VIDEO
Na Brdu podelili Bloudkov...

Dodaj v

Bloudkove nagrade Marti Bon, Rudiju Zavrlu in odbojkarjem

Podelili so tri nagrade in dvanajst plaket
15. februar 2016 ob 19:05
Brdo pri Kranju - MMC RTV SLO, STA

Na Brdu pri Kranju so enainpetdesetič podelili najvišja državna športna priznanja - Bloudkove nagrade. Za leto 2015 so podelili tri nagrade in dvanajst plaket.

Nagrade so prejeli rokometna strokovnjakinja Marta Bon za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, moška odbojkarska reprezentanca Slovenije za vrhunski mednarodni dosežek in Rudi Zavrl za življenjsko delo v športu.

Bloudkove plakete so za športne dosežke prejeli nekdanja kotalkarica Lucija Mlinarič, Sebastijan Piletič, ki deluje v gimnastiki, Zveza za šport invalidov - Paraolimpijski komite Slovenije, jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, motokrosist Tim Gajser, balinar Jure Kozjek, gorski tekač in turni smučar Nejc Kuhar ter deskar na snegu Tim Kevin Ravnjak, za življenjsko delo v športu pa Branko Jeršin, Stanislav Šernek, Renato Štokelj in Milica Šumak Zemljič.

"Verjamem in delim mnenje vseh, da je Bloudkov nagrajenec nekaj izjemno velikega in veličastnega. Že samo to, da so bili prepoznani naše delo, rezultati in prispevek k razvoju športa, nas navdaja z veseljem in ponosom. Doping, prirejanje izidov, pretirana komercializacija so prisotni v današnjem športu kot stranpoti, še vedno pa so temelj pozitivne športne vrednote, ki se prenašajo tudi na druga življenjska področja. Ostaja dejstvo, da se bodo še naprej s športom ukvarjali stari in mladi, ljudje različnih spolov, ras, narodnosti in prepričanj. Naša naloga je, da skušamo vplivati, da bi imeli kar najboljše pogoje za nadaljnji razvoj slovenskega športa," se je v imenu nagrajencev zahvalil Zavrl.

Cerar: Žal ni bilo prvič, da Dolenjska ni imela nobenega predloga
"Do razpisnega roka, 11. decembra 2015, je prispelo skupno 77 vlog za 51 posameznih nominirancev, torej posameznikov, ekip, društev oziroma klubov. Od tega je bilo za nagrado predlaganih skupno 23 kandidatov, od tega je bilo 11 predlaganih za življenjsko delo, devet za izjemen dosežek v športu in tri za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa," je pojasnil predsednik odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj, legendarni telovadec Miroslav Cerar.

"Za Bloudkovo plaketo je bilo 34 nominirancev, prevladovali pa so predlogi za pomemben športni rezultat. Razmerje predlogov med spoloma je bilo kar 39:8 v korist moških, preostalo so bile ekipe ali organizacije. Zanimivo pa je tudi to, da v zadnjih letih noben predlog ni prispel po pretečenem razpisnem roku in da po številu predloženih vlog prednjači osrednjeslovenska regija, sledijo ji Štajerska, Gorenjska in nato Primorska in Prekmurje. Žal ni bilo prvič, da Dolenjska ni imela nobenega predloga. Med vrhunskimi in pomembnimi uspehi je bilo zastopanih 12 športnih panog," je dejal Cerar. Zdajšnji odbor za Bloudkove nagrade ima mandat do leta 2019.


T. O.
Rudi Zavrl
Marta Bon
Nejc Kuhar
Prijavi napako
Komentarji
Državljan št.1
# 15.02.2016 ob 21:24
Rudi zavrl...slovenski blatter
pici.poki
# 15.02.2016 ob 21:42
Marta (kot trenerka in profesorica da DIF-u) pa res ni kaj veliko prispevala k razvoju SLO rokometa. Živi pa res že dolgo od njega.
Strinjam pa se, da bi si kakšno nagrado prislužila kot ena naših najboljših igralk doslej...
gizzy
# 15.02.2016 ob 20:33
Je že komisija presodila kdo ustreza kriterijem...

Čestitke vsem dobitnikom nagrade!
marialorca
# 15.02.2016 ob 21:30
Cerar: Žal ni bilo prvič, da Dolenjska ni imela nobenega predloga

Tipično "slovensko" ... Nekoga pohvališ z negativnim povdarkom "tretjega"... Reče se: ČESTITAM MARTI BON IN RUDIJU ZAVRLU. VEDNO SE BOM SPOMINJAL VAJINIH USPEHOV.
svobodnjakar
# 16.02.2016 ob 02:24
sam polgedas kako so oblečeni pa ti je marsikaj jasno
kopibrejk
# 15.02.2016 ob 22:09
Ne diraj mi grudi, Rudi ... Ni vrag, da ne bo enkrat plaketo odnesel tudi žlahtovec osamosvojitelj s Poljanskega nasipa Franci.
oslič
# 15.02.2016 ob 19:10
vsak je dobil eno steklenico konjaka....
Kazalo